İntegral sınırlı lineer olmayan kontrol sistemlerin erişim kümeleri
Reachable sets of nonlinear control systems with integral constraint
- Tez No: 119764
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HALİG HÜSEYİNOV, PROF. DR. ORHAN ÖZER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Kontrol Sistem, Yaklaşım Yöntemi, Erişim Kümesi, Integral Sınırlılık, Control System, Approximation Method, Reachable Set, Integral Constraint 11
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
ÖZET Doktora Tezi INTEGRAL SINIRLI LİNEER OLMAYAN KONTROL SİSTEMLERİN ERİŞİM KÜMELERİ EMRAH AKYAR Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışmanlar: Doç. Dr. Halig HÜSEYİNOV, Prof. Dr. Orhan ÖZER 2002, 108 Sayfa Bu tezde, kontrol fonksiyonları integral sınırlı, lineer olmayan kontrol sistemlerin erişim kümeleri incelenmiştir. Erişim kümelerinin, kapalılık, kompaktlık özellikleri ve verilen başlangıç koşullarına bağımlılığı araştırılmıştır. Integral sınırlı kontrol sistemler, karmaşık sınırlı kontrol sistemler ile değiştirilerek, integral sınırlı kontrol sistemlerin erişim kümelerinin bulunması için, bir yaklaşım yöntemi elde edilmiştir. Elde edilen yaklaşım yöntemi yardımıyla bir algoritma geliştirilerek, çeşitli örnekler için erişim kümeleri nümerik olarak hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PhD Thesis REACHABLE SETS OF NONLINEAR CONTROL SYSTEMS WITH INTEGRAL CONSTRAINT EMRAH AKYAR Anadolu University Graduate School of Natural And Applied Sciences Mathematics Program Supervisors: Assoc. Prof. Kh.G. GUSEINOV, Prof. Orhan ÖZER 2002, 108 Pages In this thesis, reachable sets of nonlinear control systems with integral constraints on the control are studied. Closedness and compactness properties of reachable sets and dependence on given initial conditions are investigated. A method for approximate calculation of reachable sets of control systems with integral constraints on the control is obtained by replacing the system with integral constraints on the control by the system with mixed constraints on the control. By this approximation method an algorithm is developed and by means of this algorithm, reachable sets for some examples are numerically calculated.