İhale yönetimi bilgi sistemleri: İnşaat projelerinde elektronik ihale teklif yönetim sistemi (EİTYS)
Bidding management information system: Electronic bidding proposal management system in construction projects (EBPMS)
  1. Tez No: 119765
  2. Yazar: GÖKHAN ARSLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. TALAT BİRGÖNÜL, PROF.DR. MUSTAFA TUNCAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgi Sistemleri, Veri Tabanı, Elektronik İhale Yönetimi, Bilgi Paylaşımı, Web İletişimi, Information System, Database, Electronic Bidding Management, Information Sharing, Web Communication
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
ÖZET Doktora Tezi İHALE YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMLERİ: İnşaat Projelerinde Elektronik İhale Teklif Yönetim Sistemi (EİTYS) Gökhan Arslan Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Mustafa Tuncan II. Danışman: Doç. Dr. Talat Birgönül 2002, 116 sayfa Bu çalışma, inşaat şirketlerinde elektronik ihale yönetimi bilgi sisteminin örgütsel etkinliği arttırıcı yöndeki etkilerini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. İnşaat projeleri ihalelerinde maliyet hesabı ve teklif hazırlama süreci en önemli süreçlerden birisidir. Dolayısıyla bu çalışmada, teklif hazırlama süreci ele alınmış ve bu sürecin daha hızlı, güvenilir, az maliyetli, etkin ve verimli bir biçimde işletilmesine çalışılmıştır. Elektronik ihale yönetimi bilgi sistemi, geleneksel teklif hazırlama adımlarının tümünü internet ortamına taşıyan bir sistemdir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PhD Thesis BIDDING MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM: Electronic Bidding Proposal Management System in Construction Projects (EBPMS) Gökhan Arslan Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Civil Engineering Program Supervisor: Prof. Dr. Mustafa Tuncan Co-Supervisor: Doç. Dr. Talat Birgönül 2002, 116 pages This study was aimed to determine the increasing effects on the organizational effectiveness of the electronic bidding management information systems in construction companies. Cost estimation and proposal preparation process are one of the most essential processes for the construction project bids. Consequently, in this study, proposal preparation process was analyzed and the new methods were searched to be safer, faster, less expensive, and more productive. Electronic bidding management information system is a system that carries all traditional proposal preparation applications into internet environment.