Flow control in wide-angle screened diffusers
Geniş açılı yayıcılarda delikli levha ile akış kontrolü
  1. Tez No: 119888
  2. Yazar: NİHAT CAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BEŞİR ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Wide-Angle Diffuser, Five-Hole Pitot Tube, Electrostatic Precipitator, Perforated Plates III, Geniş Açılı Yayıcı, Beş Delikli Pitot Tüp, Elektro Filtre, Delikli Levha IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
ABSTRACT MSc THESIS FLOW CONTROL IN WIDE-ANGLE SCREENED DIFFUSERS NİHAT CAN DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Year: 2002 Pages: 59 Jury : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN : Prof. Dr. Tuğrul OĞULATA : Assist. Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI This study is a report of an investigation of the flow in wide-angled screened diffusers. Wide-angle diffusers have the immediate advantage of compactness in engineering applications. Perforated plates find many practical applications in industry as flow control devices, in particular to control the flow emerging from a wide-angle diffuser, with applications to electrostatic precipitator design. Experimental data describe the behavior of the flow emerging from the perforated plates in relation to the measuring locations and geometry of the perforated plates. Five-hole Pitot tube is used to measure the flow direction, static pressure and local velocity in non-uniform three- dimensional flow fields.
Özet (Çeviri)
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ FLOW CONTROL IN WIDE-ANGLE SCREENED DIFFUSERS NİHAT CAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNA MÜHENDİSLİ?İ ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Yıl: 2002 Sayfa: 59 Jüri Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Prof. Dr. Tuğrul O?ULATA Yrd. Doç. Dr. Ahmet PINARBAŞI Bu çalışmada, geniş açılı yayıcıya delikli levhalar takılarak akış kontrolü incelenmiştir. Geniş açılı yayıcılann mühendislik uygulamalarında çokça kullanılmasının sebeplerinden biri de daha az yer kaplamasıdır. Delikli levhalar endüstriyel uygulamalarda geniş açılı yayıcılarda akış kontrol aracı olarak kullanılmakta olup elektro filtrelerin tasarımında önemli bir yeri vardır. Delikli levhaların akış içerisindeki yeri ve geometrisinin akışa olan etkisi deneysel sonuçlarla ifade edilmiştir. Beş delikli Pitot tüpü kullanarak uniform olmayan üç boyutlu akış alanında akış yönü, statik basınç ve yerel hızlar ölçülmüştür.