Water vapor permeability of polymeric membranes
Polimerik membranlarda su buharı geçirgenliği
  1. Tez No: 120198
  2. Yazar: MURAT PAKEL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEVGİ ULUTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya Mühendisliği, Chemical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: PVC, silan, gamma- aminopropiltrimetoksisilan, DOP, membran, geçirgenlik, PVC, silane, gamma-aminopropyltrimethoxysilane, DOP, membrane, permeability
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
V ÖZET POLİMERİK MEMBRANLARDA SU BUHARI GEÇİRGENLİĞİ Pakel, Murat Yüksek Lisans Tezi, Kimya Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Sevgi Ulutan Eylül 2002, 113 sayfa Bu tezde, Poli (vinil klorür) (PVC) membranların silanlama etkisiyle su buharı geçirgenliğinin değişimi incelenmiştir. PVC/DOP plastisollerine değişik yüzde oranlarında gamma- aminopropiltrimetoksisilan kartıştırılarak elde edilen silanlı plastisollerden, farkh j elleşme sıcaklığı ve j elleşme süreçlerinde, değişik kahnhklardaki membranlar film bıçağı kullanılarak üretilmiştir. Elde edilen silanlı membranların daha düşük su buharı geçirgenlik değerlerine sahip oldukları görülmüştür. Spektrofotometrik ve kalorimetrik yöntemlerle incelenen membranlarda silanlamanın neden olduğu herhangi bir yapısal değişim gözlenmemiştir. Ayrıca mekanik dayanım testleri yapılarak silanlamanın dayanımı arttırıcı özellik gösterdiği saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT WATER VAPOR PERMEABILITY IN POLYMERIC MEMBRANES Pakel, Murat MSc in Chemical Eng. Supervisor: Doç. Dr. Sevgi Ulutan September 2002, 113 pages In this thesis, the effect of silane incorporation with PVC on water vapor permeability was studied. Membranes of various thicknesses which have been cured at different temperatures and times, were produced from the PVC/DOP plastisols containing different amounts of gamma- aminopropyltrimethoxysilane by using a film knife. It was observed that the membranes containing silane have lower permeability than that of unsilanized PVC. By silane incorporation no structural change was observed by means of spectrophotometric and calorimetric investigations. Also it was found that the mechanical strength of the films increased with silanization.