Cerrahi operasyonlarda kullanılan giysilerin çalışma şartlarına uyumluluğunun araştırılması
A Research about the suitability of the clothes that are used in surgical operations
- Tez No: 120197
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZİYNET AKTUĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ameliyat önlüğü, ameliyat örtüsü, maske, galoş, bone, tek kullanımlık, Surgical gown, drape, mask, shoe cover, cap, disposable
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Tekstil Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ziynet Öndoğan AKTUĞLU Eylül 2002, 88 sayfa Bu çalışmada, cerrahi operasyonlarda kullanılan giysilerin çalışma ortamına uyumluluğu incelenmiştir. Bu amaçla, cerrahi müdahalelerde cerrahi ekibin kullandığı tek ve çok kullanımlık ameliyat önlükleri, boneler ve galoşların hammaddelerinden kullanım özelliklerine kadar geniş bir yelpazede araştırmalar yapılmıştır. Bununla birlikte, bu ürünlerin kullanıcısı olan cerrahi ekibe bir anket çalışması uygulanmış olup, ürünlerin kullanım durumu ve mevcut pazar paylan üzerine yorumlarda bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, the suitability of clothes that are used in surgical operations has been researched. For this reason, the disposable and reusable surgical gowns, drapes, caps and shoe covers which are used by surgical teams, have been researched in a wide scope from raw materials to handling properties. In addition to this, a survey research was also performed with the users (the surgical team), the usage of these products, and the existing market shares have been interpreted.