Ar project: A generic system for augmented reality applications
Ar project: Eklenmiş gerçeklik uygulamaları için genel bir sistm
  1. Tez No: 120221
  2. Yazar: HAKAN BOZLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NERGİZ ERCİL ÇAĞILTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: dağıtık, gerçek zamanlı, hata toleranslı, simulasyon, ağ protokolü, distributed, real-time, fault tolerant, simulation, network protocoL
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
ÖZET RTCAST (Gerçek Zaman Süreç Grupları için Çoğa Gönderim) PROTOKOLÜNÜN SİMÜLASYONU Niyazi ÜNÜGÜR Yüksek Lisans Projesi, Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Proje Yöneticisi : Prof. Dr. Turhan TUNALI Şubat 2002, 33 sayfa Günümüzde dağıtık, gerçek zamanlı ve hata toleranslı bilgisayar ağ protokolleri üzerine birçok çalışma yapılmaktadır. RTCAST [1] protokolü bu esaslara dayalı bilgisayar ağ protokollerinin en önde gelenlerindendir. Bu projede, RTCAST [1] protokolünün çalışma esaslarını inceleyebilmek ve protokolün performansında etkili olabilecek değişik yaklaşımları deneyebilmek için protokolün simulasyonu modellenip tasarlanmıştır. Simulasyon uygulaması Microsoft Windows 98 ve üzeri işletim sistemleri için tasarlanmış olup sağladığı grafik kullanıcı arayüzü ile farklı simulasyon parametrelerinin etkilerinin kolaylıkla incelenmesine olanak sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT RTCAST (Lightweight Multicast for Real-Time Process Groups) PROTOCOL SIMULATION Niyazi ÜNÜGÜR MSc in International Computing Institute Supervisor : Pro£ Dr. Turhan TUNALI February 2002, 33 pages Now a days, many people work on distributed, real-time and fault tolerant protocols. RTCAST [1] is one of the most popular network protocol on this subject. In this project, simulation of RTCAST [1] protocol is modeled and implemented in order to examine the operation and different issues which affect the performance of the protocol. Simulation software is implemented for Microsoft Windows 98 and above operating systems. Graphical user interface of the developed simulation software allows examining various simulation parameters in a convenient manner.