Güney Ege denizi sedimentlerinde karbon ve yanabilen madde düzeylerinin araştırılması
The Investigation of carbon and burnable substances levels which are found in the Southern Aegean sea sediments
- Tez No: 120248
- Danışmanlar: DOÇ.DR. UĞUR SUNLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Güney Ege Denizi, Deniz sedimenti, Organik karbon, Yanabilen madde, Southern Aegean Sea, Marine sediment, Organic carbon, Burnable substance
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
V ÖZET GÜNEY EGE DENİZİ SEDİMENTLERİNDE KARBON VE YANABİLEN MADDE DÜZEYLERİNİN ARAŞTIRILMASI AYDIN Arzu Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı Tez Danışmam: Doç. Dr. Uğur SUNLU Temmuz 2002, 46 sayfa Bu çalışma, Ege Denizinin Güney kesiminde ve ülkemiz karasularında yer alan bölgede gerçekleştirilmiştir. Tespit edilen 59 istasyondan sediment örnekleri alınmıştır. Bu örneklerde minimum karbon (%) değeri; 1,3, maksimum 13,1 ve ortalama 5,69 olarak tespit edilmiştir. Yanabilen madde (%) değerleri ise; en düşük 2,1, en yüksek 16,8 ve ortalama 6,26 olarak ölçülmüştür. Bu çalışmada organik kirlenmeye katkıda bulunan bu maddelerin lokaliteye göre değişimleri araştırılmıştır. Sonuçlar diğer araştırmalarla karşılaştırılıp çizelge ve şekiller halinde sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT THE INVESTIGATION OF CARBON AND BURNABLE SUBSTANCES LEVELS WHICH ARE FOUND IN THE SOUTHERN AEGEAN SEA SEDIMENTS. MSc in Faculty of Fisheries Supervisor: Assoc. Dr. Uğur SUNLU JULY 2002, 46 pages In this study, We carried out the region which is found in the southern of the Aegean Sea and Turkish landwaters. The sediments samples which were collected from the determined 59 stations. In these samples the concentrations of Carbon (%) min. 1,3, max. 13,1 and mean 5,69 and burnable substance (%) min. 2,1, max. 16,8 and mean 6,26 were measured. In addition the substances which contribute to the organic pollution and the changings are depended on the location were investigated. The results were compared with other studies and presented in the tables and figures.