Biosensor development and voltammetric applications
Biyosensör geliştirilmesi ve voltammetrik uygulamaları
- Tez No: 120257
- Danışmanlar: DOÇ. DR. F. NİL ERTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: biyosensör, hidrojen peroksit, fenol, katalaz, polifenol oksidaz, cynara scolymus L, voltammetri, amperometri, biosensor, hydrogen peroxite, phenol, catalase, polyphenol oxsidase, cynara scolymus L, voltammetry, amperometry
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET BİYOSENSÖR GELİŞTİRİLMESİ VE VOLTAMMETRİK UYGULAMALARI ÖZTÜRK, Gülsiye Yüksek Lisans Tezi, Kiraya Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nü Ertaş Eylül 2002, 95 sayfa Bu çalışmada camımsı karbon veya yüzey baskılı elektrotlar üzerine civa film biriktirilerek veya gümüş amalgam katmam yerleştirilerek civa esaslı elektrotlar oluşturulmuştur. Çalışmanın birinci bölümünde bu elektrotlar üzerine katalaz enzimi immobilize edilerek elektrodun hidrojen peroksite olan yanıtı incelenmiştir. İkinci bölümde ise polifenoloksidaz enzimi içeren muz ve enginar dokusundan doku homojenizatı elde edilerek, bu enzimi içeren bir katmanın yüzeyde tutturulması yolu ile fenolik bileşiklerin tayinine ilişkin çalışma planlanmıştır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT BIOSENSOR DEVELOPMENT AND VOLTAMMETRIC APPLICATIONS ÖZTÜRK, Gülsiye MSc in Chemistry Supervisor : Doç. Dr. Nil Ertaş September 2002, 95 pages In this thesis, mercury based biosensors were developed and tested for hydrogen peroxide and phenol determination. For this purpose various mercury based electrodes were prepared and used for dissolved oxygen monitoring left over the enzymatic reaction. In the first part of the thesis, catalase enzyme was immobilized on mercury based electrodes and the electrode response to hydrogen peroxide was studied. The second part includes the studies with polyphenoloxidase enzyme. Artichoke and banana tissue was also used as the enzyme containing biological element This study was repeated with a Clark type dissolved oxygen probe for hydrogen peroxide determination.