A secure implementation of radio frequency identification (RFID) based electronic payment system
Bir radyo frekansı ile tanımlama (RFID) tabanlı elektronik ödeme sisteminin güvenli olarak gerçekleştirilmesi
  1. Tez No: 120256
  2. Yazar: EVREN BİLGİÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT ERTEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Web, öğrenci bilgi sistemi, çok katmanlı mimari, tasarım desenleri, Java, J2EE, Enterprise Java Beans, Web, student information system, multitiered architecture, design patterns, Java, J2EE, Enterprise Java Beans
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü, Bitirme Projesi Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet Emin DALKILIÇ Ekim 2002, 29 sayfa Bu projede, Web tabanlı bir öğrenci bilgi sisteminin istemci, Web, iş (sunucu) ve veritabanı katmanlarından oluşan çok katmanlı mimarisinin iş ve veritabanı katmanlarının tasarımı yapılmış ve geliştirilmiştir. Sistemin tamamı Java 2 Enterprise Edition (J2EE) platformunda geliştirilmiştir. İş ve veritabanı katmanlarında Enterprise Java Beans (EJB) ve Container Managed Persistency (CMP) teknolojileri kullanılmıştır. İş katmanında, Session Facade, Value Object gibi tasarım desenleri kullanılmıştır. Ayrıca sistemdeki nesnelerin birbirinden ayırt edilmesini sağlayan nesne tanımlayıcısını üretmek için Yüksek/Alçak yöntemi kullanılmıştır. Bir test modeli geliştirilerek sistemin düzgün çalışıp çalışmadığı ve performansı denenmiştir.
Özet (Çeviri)
International Computing Institute Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet Emin DALKILIÇ October 2002, 29 pages This project is about the design and implementation of business and database tiers of a student information system, which is developed in a multitiered architecture and consists of client, Web, business and data tiers. The whole system is built upon Java 2 Enterprise Edition (J2EE) platform. Enterprise Java Beans (EJB), Container Managed Persistency (CMP) technologies were used at business and data tiers. Design-patterns like Session Facade, Value Object are used in business tier. Also the High/Low approach is used for generating object identifiers to distinguish objects in the system. A test model is developed for requirements verification and performance testing.