Web tabanlı bir öğrenci bilgi sistemi: İstemci ve web katmanları tasarımı ve gerçekleştirimi
A Web based student information system: Design and implementation of client web tiers
- Tez No: 120347
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. EMİN DALKILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Web, öğrenci bilgi sistemi, çok katmanlı mimari, tasarım deseni, Java, J2EE, Servlet, JSP, HTML, DHTML, CSS, JavaScript, Web, student information system, multitiered architecture, design pattern, Java, J2EE, Servlet, JSP, HTML, DHTML, CSS, JavaScript
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 48
Özet
ÖZET WEB TABANLI BİR ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ: İSTEMCİ VE WEB KATMANLARI TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİMİ İĞCİ, Ediş Yüksek Lisans Bitirme Projesi, Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü, Bitirme Projesi Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet Emin DALKILIÇ Ekim 2002, 30 sayfa Bu projede, Web tabanlı bir öğrenci bilgi sisteminin istemci, Web, iş ve veri katmanlarından oluşan çok katmanlı mimarisinin Web ve istemci katmanlarının tasarımı yapılmış ve geliştirilmiştir. Araçlar ve teknolojiler olarak istemci katmanında DHTML, CSS ve JavaScript teknolojileri, Web katmanında da Java, JSP ve Servlet teknolojileri kullanılmıştır. Tasarım olarak, Controller, Command, Service Locator gibi tasarım desenleri uygulanmıştır. Ayrıca sistemdeki değişik nesne tiplerinin veri girişi, gösterim ve listeleme işleri için genel bir yapı geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT A WEB BASED STUDENT INFORMATION SYSTEM: DESIGN AND IMPLEMENTATION OF CUENT AND WEB TIERS İ?Cİ, Edis MSc Graduation Project, International Computing Institute Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet Emin DALKILIÇ October 2002, 30 pages This project is about the design and implementation of Web and client tiers of a student information system, which is developed in multitiered architecture and consists of client, Web, business and data tiers. DHTML, CSS and JavaScript are utilized in development of client tier, while technologies like Java, JSP and Servlets are utilized in Web tier. Design-patterns like Controller, Command and Service Locator are applied. Besides, to provide a uniform structure for data entry, viewing and listing of different object types, a model is developed.