6831 sayılı Orman Kanunu'nun irtifak hakları açısından incelenmesi (Mersin Orman Bölge Müdürlüğü örneği)
A Study of easements codified in the Forestry Law numbered 6831 (the case of Mersin Regional Forestry Authority)
  1. Tez No: 120750
  2. Yazar: ALİYE SEPKEN BERBER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZDEN GÖRÜCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Orman Kanunu, İrtifak hakkı, Kamu Yararı, Forestry Law, Easement, Public interest. II
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
ÖZET A. Sepken BERBER ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ 6831 SAYILI ORMAN KANUNU'NUN İRTİFAK HAKLARI AÇISINDAN İNCELENMESİ (Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Örneği) A. Sepken BERBER K.S.U FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI DANIŞMAN: Doç. Dr. Özden GORUCU Yıl: 2002, Sayfa:88 Jüri : Bu çalışma 6831 sayılı orman kanununun 17. ve 115. Maddelerinin Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki uygulanmasını incelemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla once irtifak hakkı kavramı ve irtifak hakkı kavramının orman işletmeciliğindeki konumu ve bu konu hakkındaki kanun ve yönetmelikler incelenmiş, daha sonra uygulamalardaki aksaklıklar araştırılmış, son olarak çözüm önerileri ortaya konulmaya çalışılmıştır. Çalışmada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde irtifak hakları uygulamalarını konu alan 1995-2000 yılları arasındaki dosyalar araştırılmış, konu hakkında yaklaşık 1550 dosya bulunmuş ve yargıya intikal etmiş iki dosya tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRSCT A. Sepken BERBER ABSTRACT MSc THESIS A STUDY OF EASEMENTS CODIFIED IN THE FORESTRY LAW NUMBERED 683İ (The Case Of Mersin Regional Forestry Authority) A. Sepken BERBER DEPARTMENT OF FOREST ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM Supervisor: Doç. Dr. Özden GORUCU Year: 2002, Pages: 88 Jury : This study aims to examine the aplications of the articles 17 and 115 of the Forestry Law numbered 6831 in Mersin Regional Forestry Authority. For this aim firstly the concept of“easement”and its position in the forestry management are examined, then the laws and other related regulations concerning the issue of easements are evaluated, indicating the problems in practice, and finally possible solutions are suggested. As part of study the files concerning the applications of easements for the years 1995-2000 archived at the Mersin Regional Forestry Authority have been searched and about 1550 files have been found, two of them being passed to the courts of justice.