Tutulmalı iki konumlu kuyruk sistemlerinde bekleme zamanı dağılımları
The Waiting time of a two-stage queueing system with blocking
- Tez No: 120803
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSNÜ BARUTOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Kuyruk teorisi, İki üniteli bloklamalı sistemler, Gamma-Tip girdili bloklamalar, Bekleme zamanı, Queueing theory, Two-stage queuing systems with blocking, Blocking with Gamma-type input, Waiting time. in
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 48
Özet
ÖZET TUTULMALI İKİ KONUMLU KUYRUK SİSTEMLERİNDE BEKLEME ZAMANI DAĞILIMLARI BOZKIR, Kenan Yüksek Lisans Tezi, Matematik Anabilim Dalı Tez Danışmanı : Yrd. Doç. Dr. Hüsnü BARUTOĞLU Mart 2002, 34 Sayfa Bu çalışmada, yöneylem araştırması teknikleri bu tekniklere ait kavramlar arasında bulunan iki aşamalı kuyruk teorisi teknolojik de geniş bir uygulama alanı bulmuştur. İki aşamalı kuyruk teorisi en zor alanlar arasında olduğu bilinmektedir. Burada amaç müşteriye minimum maliyette maksimum hizmeti sunmaktır. Bu hizmeti sunarken karşılaşılacak problemleri en aza indirmek için gerekli olan çalışma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE WAITING TIME OF A TWO - STAGE QUEUEING SYSTEM WITH BLOCKING BOZKIR, Kenan Msc, Mathematics Supervisor : Asst. Prof.Dr. Hüsnü BARUTO?LU March 2002, 34 Pages In this work, two stage queueing system, the concept related to operational research techniques, has found appliations to a great extent. It is well-known that two stage queueing system is amang the most difficult subjects. The aim here is to provide maximum services to a customer with minimum cost. Necessary study has been made to minimize the problems which may arise during the serving time.