Hız, ivme, fırlatma analizi ile ilgili bağıntılar ve 'screw' teorisi
Correlation connected with speed, acceleration, hurling analysis and screw theory
  1. Tez No: 120811
  2. Yazar: TURAN YENİTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT KARAKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Hız, İvme, Fırlatma, Screw, Speed, Acceleration, Hurling, Screw. Ill
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 35
Özet
ÖZET HIZ, İVME, FIRLATMA ANALİZİ İLE İLGİLİ BAĞINTILAR VE“SCREW”TEORİSİ YENİTÜRK, Turan Yüksek Lisans Tezi, Matematik Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Prof. Dr. Bülent KARAKAŞ Ocak 2002, 25 Sayfa Bu çalışmada; hız, hızlandırma ve uzaysal zincirlerin fırlatma (jerk, silkinme) analizi çalışıldı. Uzaysal zincirlerin hız ve hızlandırma analizi ile ilgili iyi bilinen bazı sonuçların işleyişini büyük ölçüde kolaylaştırılacak yeni yaklaşımlar denendi. Başarılı sonuçlar elde edildi. Ayrıca fırlatma analizi ile ilgili bazı sonuçların ispatları elde edildi. Bu yaklaşım ve metodlar daha yüksek sıralı analize genelleştirilecektir. Bu çalışmada ayrıca; uzaysal zincirlerin fırlatma analizi, hız ve hızlandırma ile ilgili yeni bir metod uygulamak ve bu yeni metodun screw teorinin uzaysal zincirlerin fırlatma analizine genişlemesine olanak sağlanması hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CORELATIONS CONNECTED WITH SPEED, ACCELERATION, HURLING ANALYSIS AND SCREW THEORY YENİTÜRK, Turan Msc, Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Bülent KARAKAŞ January 2002, Pages 25 In this work; speed, momentum and hurling space chains analysis were studied on. New approaches in which the process of some well-known results related to the analysis of speed and gaining speed of space chains will be made simple were tested. Successful results were obtained. Also the proofs of some results connected with hurling analysis were obtained. This approaches and methods will be generalized to more elevated rank of analysis. In this work also, it is aimed to carry out a new method connected with speed, gaining speed and hurling space chains and to make this new method expanded into hurling space chains of Screw theory possible.