Enerji kaynağı olarak değerlendirilen lignoselülozik maddelerin bazı parametrelerinin tayini
Investigation some parameters of lignocellulose matters which evaluated as energy resources
  1. Tez No: 120827
  2. Yazar: TAHSİN GENÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. M. MAŞUK KÜÇÜK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Lignin, Lignonselülozik ve Isı, Lignin, Lignincellulose and Heat 111
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 43
Özet
ÖZET ENERJİ KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLEN LİGNOSELİLOZİK MADDELERİN BAZI PAREMETRELERİNİN TAYİNİ GENÇ, Tahsin Yüksek Lisans Tezi, Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Tez Danışmanı: Doç. Dr. M. Maşuk KÜÇÜK Mart 2002, 33 sayfa Lignoselülozik maddeler doğrudan yakıt olarak kullanıldıklarında, ısı değerlerinin yüksek olması gerekmektedir. Genel olarak ısı değeri de lignin muhtevasına bağlı olarak artmaktadır. Bu çalışmada çam, gürken, buğday samanı, kavak ve sığır kuyruğu saplan numune olarak alındı. Bu numunelerin her birinin lignin, selüloz, a-selüloz, kül, nem ve ekstraktif değerleri tayin edildi. Daha sonra her bir numunenin, lignin ve selüloz ısı değerleri tayin edildi. Numunelerinin ısı değeri ile lignin yüzdesi arasındaki bağıntı araştırıldı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVESTIGATION SOME PARAMETERS OF LIGNOCELLULOSE MATTERS WHICH EVELUATED AS ENERGY RESOURCES GENÇ, Tahsin Msc, Chemistry Education Dept. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. M. Maşuk KÜÇÜK Marc 2002, 33 pages When lignincelluose substances are used directly as fuel, their heat values have to be high. Also, generally, heat value increases according to lignin content. In this study, pine, hornbeam, wheat straw, to poplar and mullein plows are taken as sample. Each one this samples were determined lignin, cellulose, a-cellulose, moisture and being thing values. After of each one this samples were determined the lignin and cellulose heat values. Relation betwen lignin % and heat values of the samples were investigated.