Türkiye'deki Salicornia L. cinsi popülasyonlarının tohum proteinlerinin elektroforetik analizi
Electrophoretic analysis of the seed proteins of genus Salicornia L. populations in Turkey
  1. Tez No: 120895
  2. Yazar: AHMET EMRE YAPRAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ENDER YURDAKULOL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Salicornia, Chenopodiaceae, Taxonomy, Seed proteins, Molecular systematics, SDS-PAGE IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi TÜRKİYE'DEKİ Salicornia L. CİNSİ POPULASYONLARININ TOHUM PROTEİNLERİNİN ELEKTROFORETİK ANALİZİ Ahmet Emre YAPRAK Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Balı Danışman: Prof. Dr. Ender YURDAKULOL Bu çalışmada Chenopodiaceae familyasında yer alan Salicornia L. cinsi türleri yedi farklı lokaliteden toplanmış, teşhis edilmiş, ve toplam tohum proteinleri varyasyonları SDS-PAGE metoduyla tespit edilmiştir. Salicornia ramosissima, S. nitens türleri Türkiye Florası için yeni kayıt olarak verilmiş, Cinsin türler, populasyonlar ve bireyler arasındaki tohum proteini varyasyonları ortaya konmuş ve elde edilen veriler nümerik olarak cluster analizinin ağırlıksız kısmı metodu (UPGMA) kullanılarak karşılaştırılmıştır. Sonuçta S. nitens dışındaki türlerin tohum protein profillerine göre diğer türlerden ayrıldığı, S. nitens 'inde S.ramosissima' ile tohum protein profili bakımından çok benzer olduğu tespit edilmiştir. 2002, 47 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Salicornia, Chenopodiaceae, Taksonomi, Tohum proteini, Moleküler sistematik, SDS-PAGE
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis ELECTROPHORETIC ANALYSIS of THE SEED PROTEINS of GENUS Salicornia L. POPULATIONS IN TURKEY Ahmet Emre YAPRAK Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Prof. Dr. Ender YURDAKULOL In this research species of Salicornia L. genus belongs to Chenopodiaceae were collected from seven different localities, identified and their total seed protein variations were detected by SDS-PAGE method. Salicornia ramosissima and S. nitem are given as new records for Flora of Turkey. Total seed protein variations of species, populations and individuals of the genus were given and the obtained data have been treated numerically using the cluster analysis method of unweighed pair group(UPGMA). Finally it was determined that all species of genus Salicornia L. in Turkey (except S. miens) separated according to seed protein profiles. Although it was found out, 5. nitens was similar to 5. ramosissima according to seed protein profiles. 2002, 47 pages