Eğirdir ilçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi
Determination and evaluation of Eğirdir town's recreational resources
- Tez No: 120919
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NEVİN AKPINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Recreational resources, Recreation, Eğirdir, Eğirdir-Isparta
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 159
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi EĞİRDİR İLÇESİNİN REKREASYON KAYNAKLARININ BELİRLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Aybike Ayfer KARADAĞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Nevin AKPINAR Bu araştırma, Isparta ilinde bulunan, Eğirdir ilçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve bu kaynakların koruma-kullanım ilkeleri çerçevesinde geliştirilmesi amacıyla yürütülmüştür. Bu bağlamda öncelikle rekreasyon, rekreasyon kaynağı ve rekreasyon kaynaklarının sınıflandırılması kavramları açıklanmıştır. Araştırma alanının doğal ve kültürel kaynaklarının belirlenmesi çalışmanın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Yürütülen bu çalışmalar ışığında, ORRRC (Açık Hava Rekreasyon Kaynaklanın İnceleme Komisyonu) tarafından geliştirilen“rekreasyon kaynaklan sınıflandırma”yöntemi, Eğirdir ilçesi özelinde değerlendirilmiş, alanın rekreasyon kaynaklan belirlenmiştir ve sınıflandırılmıştır. Sonuç olarak arastama alanının rekreasyon kaynaklan belirlenmiş ve bu alanların geliştirilmesi için öneriler ortaya konulmuştur. 2002, 148 sayfa Anahtar Kelimden Rekreasyon Kaynaklan, Rekreasyon, Eğirdir, Eğirdir-Isparta
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis DETERMINATION AND EVALUATION OF E?İRDİR TOWN'S RECREATIONAL RESOURCES Aybike Ayfer KARAD AÖ Ankara Univesity Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Landscape Architecture Supervisor Assoc. Prof. Dr. Nevin AKPINAR This research has been performed for determining the recreational resources of Eğirdir Town in ispatta and to development of these resources İn the context of protection and use criteria. In this context, firstly the terms of recreation, recreational resources and classification of recreational resources have been explained. Determining of the these natural and cultural resources forms an important part of this research. In the light of this research, the method of“classification of recreational resources”which is improved by ORRRC is used in the case of Eğirdir Town to determine and classification its recreational resources. As a conclusion, the recreation resources of the area determined and suggestions have put forward in order to develop of the these areas. 2002, 148 page