Erzurum ve Erzincan illeri kadife akarlarının (Acari, Trombidiidae) sistematik yönden incelenmesi
Systematic investigation of velvet Acari (Acari, Trombidiidae) of Erzurum and Erzincan provinces
- Tez No: 121495
- Danışmanlar: PROF. DR. MUHLİS ÖZKAN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Türkiye, sistematik, Acari, Thrombidiidae, yeni kayıtlar, Turkey, Systematics, Acari, Trombidiidae, new records. 11
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZET Doktora Tezi ERZURUM VE ERZİNCAN İLLERİ KADİFE AKARLARININ (ACARI, TROMBIDIIDAE) SİSTEMATİK YÖNDEN İNCELENMESİ Sevgi SEVSAY Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Muhlis ÖZKAN Bu çalışmada, Erzurum ve Erzincan'dan toplanan kadife akarları (Trombidiidae) değerlendirilerek altı alt familyaya ait yirmi dokuz tür tespit edilmiştir. Bu türlerden Allothrombium erzurumica n.sp., Microthrombidium turcica n.sp., Microthrombidium hakanı n.sp., Microthrombidium bali n.sp., Eutrichothrombium erzincanica n.sp., Eutrichothrombium otlukbeliensis n.sp., Eutrichothrombium uzumliensis n.sp., Caenothrombium ayyildizi n.sp., Caenothrombium orhanermani n.sp. bilim dünyası için, Johnstoniana tuberculata, Allothrombium delicatulum, Allothrombium branchytrichotum, Allothrombium arambourgi, Allothrombium wolffi, Allothrombium meridionale, Allothrombium vicinum, Euthrombidium pulchellum, Podothrombium verecundum, Podothrombium strandi, Valgothrombium alpinum, Valgothrombium major, Microthrombidium italicum, Microthrombidium simulans Microthrombidium fusicomum, Eutrichothrombium longisetosum, Camerathrombidium pexatum, Caenothrombium caloris,Thrombium rimosum ve Thrombium kneissli Türkiye faunası için yenidir. Teşhis edilen tüm türlerin örneklerimiz üzerinden şekilleri çizilmiş, ölçümleri yapılmış, tanımları gözden geçirilmiş, tür, cins ve alt familya teşhis anahtarları düzenlenerek dünyadaki yayılıştan verilmiştir. 2002, 117 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ph. D. Thesis SYSTEMATIC INVESTIGATION OF VELVET ACARI (ACARI, TROMBIDIIDAE) OF ERZURUM AND ERZİNCAN PROVINCES Sevgi SEVSAY Atatürk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Prof. Dr. Muhlis ÖZKAN In this study, Thrombiidae species collected from Erzurum and Erzincan provinces were evaluated. Totally, 6 subfamilies belong to 29 species were determined. Of these Allothrombium erzurumica n.sp., Microthrombidium turcicum n. sp., Microthrombidium hakanı n.sp., Microthrombidium bali n.sp., Eutrichothrombium erzincanica n.sp., Eutrichothrombium otlukbeliensis n.sp., Eutrichothrombium uzumliensis n.sp., Caenothrombium ayyildizi n.sp., Caenothrombium orhanermani n.sp. are new to science, and Johnstoniana tuberculatum Allothrombium delicatulum, Allothrombium branchy trichotum, Allothrombium arambourgi, Allothrombium wolffl, Allothrombium meridionale, Allothrombium vicinum, Euthrombidium pulchellum, Podothrombium verecundum, Podothrombium strandi, Valgothrombium alpinum, Valgothrombium major, Microthrombidium italicum, Microthrombidium simulans Microthrombidium fusicomum, Eutrichothrombium longisetosum, Camerothrombidium pexatum, Caenothrombium caloris, Thrombium rimosum and Thrombium kneissli are new records for the Turkish fauna. The drawings and measurements of the determined species and their distribution in the world all above species have been given. Also, It has been reviewed their definitions and arranged the keys for the species. 2002,117 pages