Genişlemiş ağlar ve mobil iletişim teknolojileri
Wide area networks and mobile communication technologies
- Tez No: 121527
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. MEMEDALİ SALAHLI
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Haberleşmesi, Protokoller, Bilgisayar Ağları, Geniş Alan Ağlan, Proxy Kavramı, ISDN, Frame Relay, ATM, Farklı Ağların birbirine entegrasyonu, Kablosuz ağlar, IEEE 802. 1 1b, Bluetooht, Computer communication, Protocols, Computer Networks, Wide Area Networks, Concept of Proxy, ISDN, Frame Relay, ATM, The integration of different networks with each other, Wireless Networks, IEEE 802.1 lb, Bluetooht. II
 - Yıl: 2002
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 101
Özet
öz Tezin özü; bilgisayar haberleşmesinde sistemleştirilmiş bilgisayar guruplarının iletişimi için gerekli kriterleri ortaya koymak olup, bu kapsamda sistemlerin bir arada kullanılmasından doğacak problemler ve kablosuz ağ dahil tüm ağların birbirleriyle haberleşme teorileri incelenecektir. Bunun için bilgisayar haberleşmesi kavramları verilip, iletişim standartları anlatıldıktan sonra geniş alanda ağların bağlantısı incelenecektir. Son yıllarda çokça karşılaşılan kablosuz iletişim teknikleri ve bu tekniklerin kullanılması ile oluşturulabilecek ağların teori ve uygulama yöntemleri verilecektir. Son olarak elektrikli ev eşyası üreten ve bayi ağı ile ürettiği malları satan ve sattığı mallara teknik servis imkanı sunan bir kuruluşun bilgisayar ağı tasarlanmıştır. Optimum çözüm için; gerekli kritere göre sağlanabilecek tasarım çeşitleri verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The basic of this thesis is to put forward the necessary criterion for the communication of systematized computer groups in computer networks communication. In this scope, problems, which may arise while systems are used together, and communication theories of all networks with each other will be examined. For this, after computer communication concepts will be presented, communication standards will be explained and in an extended field connection of networks will be examined. Wireless communication techniques, which can often be met in recent years and theories and application methods of the networks that can be organized with using of these techniques, will be presented. Finally; the computer network has been planned that produces electric furniture, sells assets that produced with vendor networks and provides technical service opportunity to the assets that are sold. Kinds of conception that will be provided to the necessary criteria has been pointed out for the necessary solution.