İki boyutlu çerçeve analizinde kesme kuvvetinin etkisi
The effects of shear on the analysis of two dimensional frames with shear walls
- Tez No: 121701
- Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET TEVFİK BAYER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Deplasman Metodu, Kesme Kuvveti, Matris Metotları, Perdeli Çerçeve, Displacement Method, Shear Force, Matrix Method, Frames With Shear Walls
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 178
Özet
Çerçeve yapıların tasarımında kesmenin etkisi genellikle göz önüne alınmaz. Perdeli çerçeve yapıların tasarımında kesmenin etkisi bu çalışmada incelenmiştir. Yapıların analizinde matris metotlarının kullanılması, bilgisayarların hafıza kapasitesi ve işlem hızlarının artmasıyla gelişmiştir. Matris metotlarıyla analizlerde kesmenin etkisi kolay bir şekilde analiz metoduna dahil edilebilmektedir. Bu konuda geliştirilen çeşitli algoritmalar ile perdeli ve perdesiz çerçeve modelleri analiz edilmiş ve kesmenin etkisi incelenmiştir. Perdeli çerçevelerde kesmenin etkisinin olduğu görülmüştür. Ancak bu etkinin büyük olmadığı ve ihmal edildiğinde kritik bir durumun ortaya çıkmadığı anlaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Generally the effect of shear is not considered in the design of frame structures. In this study the effect of shear on the frames having shear walls is considered. The use of matrix methods in the analysis of structures is increasing as the computer memory capacity and computational speed are increasing. The effects of shear could be easily included in the analysis procedure by the matrix methods. In order to understand the effects of shear, some algorithms are developed. Using these algorithms some frame models with shear walls are analized and the effect of shear is examined. It is concluded that there is some effect of shear on the frames analized. But this effect is not considerable and could be neglected and as a result of this a critical situation will not be encountered.