Kahta (Adıyaman) yöresinde yetişen makrofungusların saptanması
Determination of macrofungi growing in Kahta (Adıyaman)
- Tez No: 121738
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ÖZASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Macrofungi, taxonomy, Kahta, Adıyaman iv
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
oz KAHTA (ADIYAMAN) YÖRESİNDE YETİŞEN MAKROFUNGUSLARIN SAPTANMASI AKAN, Zübeyde Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr.Mehmet ÖZASLAN Ağustos 2002, 86 sayfa Bu çalışma 2001-2002 yılları arasında Kahta (Adıyaman) ilçe sınırlan içinde yetişen makrofunguslar üzerinde gerçekleştirilmiştir. Kahta yöresine ait lokalitelerde periyodik olarak arazi çalışmaları yapılmış ve toplanan örnekler laboratuar ortamına taşınarak herbaryum materyali haline getirilmiştir. Yapılan teşhisler sonucunda Ascomycetes ve Basidiomycetes sınıflarına ait 15 familya içinde yer alan toplam 35 tür saptanmıştır. Bunlardan 6 tanesi Ascomycetes sınıfına ait olup 29 tanesi Basidiomycetes smıfı içerisinde yer almaktadır. Bu çalışma ile 5 yeni tür Türkiye makromantar florasına eklenmiştir. Yeni kayıtların toplam türler içerisindeki oram % 14.3' tür. Anahtar kelimeler : Makromantarlar, taksonomi, Kahta, Adıyaman
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DETERMINATION OF MACROFUNGI GROWING IN KAHTA (ADIYAMAN) DISTRICT AKAN, Zübeyde M.Sc. in Biology. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet OZASLAN August 2002, 86 pages ABSTRACT This study was carried out on macrofungi growing in Kahta (Adıyaman) district between 2001-2002. Periodic field trips were performed to the localities belonging to Kahta region and macrofungi samples were collected. After the specimens were brought to the laboratory they were prepared as herbarium materials. As a result of the laboratory studies, 35 taxa belonging to Ascomycetes and Basidiomycetes, were determined. Six of them belonged to Ascomycetes and 29 to Basidiomycetes. Five of them were new records for the macrofungi flora of Turkey. These specimens had a percentage of 14.3 in the total taxa.