The Question of integration to urban life: A case study of the immigrants from Turkey in Kiel-Germany
Kentsel yaşamla bütünleşme sorunu: Kiel-Almanya'daki Türkiye'den gelen göçmenler üzerine örnek çalışma
  1. Tez No: 123055
  2. Yazar: ÖZGÜR DİRİM ÖZKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MELİH ERSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Kentsel ayrışma, kentsel bütünleşme, uluslararası göç, Türkiye'den Almanya'ya göç. IV, Urban segregation, urban integration, international migration, migration to Germany from Turkey. Ill
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 231
Özet
oz KENTSEL YAŞAMLA BÜTÜNLEŞME SORUNU: KIEL-ALMANYA'DAKİ TÜRKİYE'DEN GELEN GÖÇMELER ÜZERİNE ÖRNEK ÇALIŞMA Özkan, Özgür Dirim Yüksek Lisans, Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Melih Ersoy Nisan 2002, 165 sayfa Bu tezin amacı, Almanya'daki Türkiyeli göçmenlerin entegrasyon (bütünleşme) sorununu kentsel bir bakış açısıyla incelemektir. Bu tez, toplumsal, ekonomik ve ideolojik-kültürel boyutlardaki bütünleşme olgusunun nasıl ve ne derecede, bu boyutların bir sonucu olarak kentsel bütünleşme sonucunu belirlediğini gösterme amacını taşımaktadır. Yaz 2000'de, Kiel- Almanya' da yürütülmüş olan alan araştırmasının bulguları doğrultusunda, Almanya'daki göçmen kentsel ayrımlaşmış mekansal oluşumların, bütünleşememe olgusunun oluşumuna etkisini sorgulayıcı bir bakış açısıyla açıklama girişimidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE QUESTION OF INTEGRATION TO URBAN LIFE: A CASE STUDY OF THE IMMIGRANTS FROM TURKEY IN KIEL-GERMANY Özkan, Özgür Dirim MS., Department of Urban Policy Planning and Local Governments Supervisor: Prof. Dr. Melih Ersoy April, 2002, 165 pages The aim of this thesis is to examine the integration problem of the immigrants from Turkey in Germany from an urban perspective. It aims to demonstrate how and to what extent the social, economic, and ideological- cultural levels of integration determine the urban integration, which is the outcome of these three levels. It is an attempt to explain the reasons of disintegration come about such as immigrant urban segregated spatial formations in Germany from a critical point of view, using the outcomes of the field research held in Kiel-Germany in Summer 2000.