Leading indicators of currency crises: The case of Turkey
Para krizlerinin öncü göstergeleri: Türkiye örneği
- Tez No: 123058
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. NAZIM EKİNCİ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Ekonomi, Economics
 - Anahtar Kelimeler: Para Krizleri, Öncü Göstergeler IV, Currency Crises, Leading Indicators iii
 - Yıl: 2002
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Ekonomi Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 143
Özet
öz PARA KRİZLERİNİN ÖNCÜ GÖSTERGELERİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ Ant, Müge Yüksek Lisans, İktisat Bölümü Tez Danışmanı: Doç. Dr. Nazmı Ekinci Haziran 2002, 132 sayfa Bu tez, Türkiye'deki 1994 ve 2001 para krizlerini, para krizlerinin öncü göstergeleri bağlamında incelemektedir. 1998 yılında Kaminsky, Lizondo ve Reinhart tarafından geliştirilen bir metodolojiyi uygulayarak, bu çalışma öncü göstergelerin Türkiye'de 1990'lardaki davranışlarını incelemekte ve ana göstergelerin krizlerin öncesinde bozulup bozulmadıklarnı araştırmaktadır. Ayrıca, bu tez, Türkiye'de meydana gelmesi olası bir krizi en iyi tahmin edebilecek değişkenleri teşhis etmeye çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LEADING INDICATORS OF CURRENCY CRISES: THE CASE OF TURKEY Ant, Müge M.S., Department of Economics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nazım Ekinci June 2002, 132 pages This thesis examines the 1994 and 2001 currency crises in Turkey from the perspective of the leading indicators of currency crises. By applying a methodology proposed by Kaminsky, Lizondo and Reinhart in 1998, the study examines the behaviour of the leading indicators in Turkey in the 1990s and determines whether fundamentals were deteriorated on the eve of the crises. The thesis also attempts to identify the variables that are most useful in predicting possible currency crises in Turkey.