Jandarmanın kendi sorumluluk sahasından trafik kazalarını azaltmak için trafik kontrollerinin nasıl yapılması gerektiğinin analizi
Analysis the road traffic control to reduce traffic accident in gendarmeria area of responsibility
- Tez No: 125919
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KURTULUŞ BORAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kazalar, Trafik, Accidents, Traffic
- Anahtar Kelimeler: Trafik denetimi, trafik zabıtası, trafik güvenliği
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırması Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
JANDARMA'NIN KENDİ SORUMLULUK SAHASINDA TRAFİK KAZALARINI AZALTMAK İÇİN TRAFİK KONTROLLERİNİ NASIL YAPMASI GEREKTİĞİNİN ANALİZİ (Yüksek Lisans Tezi) Murat DARÇIN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Haziran 2002 ÖZET Jandarma'nın trafik denetiminin etkinliği araştırılmıştır. Jandarma ile Türkiye ve Avrupa'da trafik güvenliği alanında görevli diğer birimler ortaya konmuştur. Trafik güvenliği alanında Jandarma denetleme birimlerinin, personel, teşkilatlanma görev bölümü, eğitim şekilleri incelenmiştir.Jandarma'nın ve ülkelerin trafik zabıtalarının araç ve teknik cihaz durumlarıyla, trafiği denetim şekilleri karşılaştırılmıştır. Türkiye'nin olduğu kadar diğer ülkelerin de ana problemi olan alkollü araç kullanma ve aşırı hız konularında çeşitli ülkelerdeki yasal düzenlemeler, araştırmalar ve mücadele yöntemleri ile Jandarma'nın bu konudaki yaklaşımı ortaya konmuştur. Bilim Kodu
Özet (Çeviri)
ANALYSIS OF THE ROAD TRAFFIC CONTROL TO REDUCE TRAFFIC ACCIDENT IN GENDARMARIE AREA OF RESPONSABILITY (M.Sc. Thesis) Murat DARÇIN GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY June 2002 ABSTRACT The efficiency of the traffic control in the Gendarmarie area of responsability has been investigated and Gendarmarie and the other units of the traffic security in Turkey and other countries are made well-known. In the traffic control security field the units of Gendarmarie traffic-control have examired according to organizing, dustribution in duties, education methods and personel planning. The ways of traffic control and vehicles and techinical capacities have been compored. The main problems in traffic in every countriy as in Turkey are high speed and taking alchol while using cars. Legal preparations and investmensts and Gendarmarie control have been made about the high speed and taking alchol which is the main problems in traffic in countries have been made well known. Science code Key Words Page number Adviser Traffic police, Traffic security.Traffic control, 122 Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş BORAN