Barit ile elde edilen ağır betonun fiziksel ve mekanik özellikleri
Physical and mechanic characteristics of heavyweight concrete produced using barite
  1. Tez No: 128298
  2. Yazar: YUSUF OSMA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CELALETTİN BAŞYİĞİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ağır beton, ağır agrega, normal beton, agrega, Heavyweight concrete, heavy aggregate, normal concrete, aggregate «gss
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
ÖZET Bu çalışmada, normal Atabey agregası ile Şarkikaraağaç bölgesinden çıkartılan barit agregası kullanılmıştır. Bu agregalar ile elde edilen betonların üzerinde deneyler yapılarak fiziksel ve mekanik Özellikleri araştırılmıştır. Deneysel çalışmalarda Atabey agregası ve barit agregasının elek analizi deneyi yapılarak incelik modülleri tespit edilmiştir. Bulunan değerlerin standart değerler dışında olduğu görülerek bir iyileştirme yapılmıştır. İyileştirilmiş agregalar üzerinde deneyler yapılmıştır. Atabey ve barit agregalarından ayrı ayrı 250, 300 ve 350 dozaj miktarlarında çimento kullanarak altı seri beton numuneler üretilmiştir. Ayrıca 250, 300 ve 350 dozaj çimento miktarlarında Atabey ve barit agregalarından % 50 oranlarında farklı karışımlar oluşturularak dokuz seri beton numuneler üretilmiş 28 gün sonra deneylere tabi tutulmuştur. Deneysel çalışmalar sonucu elde edilen verilerden 250 dozajlı Atabey ve barit agregasından üretilen beton numuneleri ile 250 dozajlı karışık agregalı beton numunelerinin kullanılamayacağı görülmüştür, Diğer beton numunelerinin ise standart değerler içinde olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, we have used normal Atabey aggregate and barite aggregate removed from Şarkikaraağaç region. We have carried out some surveys on concrete which was obtained by using these barites, the physical and mechanical properties of concrete have been analyzed. In there study we have determined fineness ratio module through the use of the Atabey aggregate and barite aggregate of sieve analysis. We have improved the results of the analysis because the normal results were much more beyond the standard valves. Concrete samples were produced by using the Atabey aggregate and barite aggregate in portions 250, 300 and 350 dosage cement. In addition to that cement of 250, 300 and 350 dosage cement portions were subjected to the analysis. 50% percent of different mixtures were obtained from the Atabey aggregate and barite aggregate. These samples were tested after 28 days. According to the findings results of the experiments it is clear that me can not use 250 dosage Atabey aggregate and barite aggregate, and also it is not possible to use a mixture of 250 dosage aggregate. The other cement samples home the standard valves so they can be used.