Cable television systems
Kablo televizyon sistemleri
  1. Tez No: 12836
  2. Yazar: A. YEŞİM DEMİRBURAN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. NİLGÜN GÜNALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kablo Televizyon, Koaksiyel Hatlar, Fiber Optikler, Analog Gönderim, Sayısal Gönderim, Cable Television, Coaxial Lines, Fiber Optics, Analog Transmission, Digital Transmission
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZET KABLO TELEVİZYON SİSTEMLERİ DEMiRBÜRAN, A. YEŞİM Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nilgün Günalp Şubat 1991, 110. Sayfa Geleneksel kablo televizyon şebekeleri geniş bant koaksiyel kablo gönderim teknikleri kullanılarak, ağaç ve dal yapısında kurulmaktadır. Bu teknik yıllardır iyileştiril mektedir. Bununla birlikte, yüksek kaliteli ve güvenilir kablo televizyon sistemleri fiber optik teknolojisi kullanılarak kurulabilmektedir. Bu tezde, geniş bant kablo televizyon şebekelerinin mimarisi kablo televizyon gönderim teknolojilerindeki gelişmelere dayalı olarak tanıtılmakta ve bir kablo televizyon model projesi çeşitli gönderim ve dağıtım teknikleri kullanılarak tasarımlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CABLE TELEVISION SYSTEMS DEMİRBÜRAN,A. YES±M M. Sc. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nilgün GÜNALP February 1991, 110 Pages Traditional cable television networks are built in a tree- and-branch structure using broadband coaxial cable trans mission techniques. This technique has been improved for the years. Nevertheless, high quality and reliable cable television systems can be built using fiber optic technolo gy - In this thesis, the architecture of wide-band cable televi sion networks is presented based on developments in cable television transmission techniques and a cable television model project is designed using several transmission and distribution techniques.