Convergence analysis of some recursive parameter estimation algorithms based on stability theory approach
Yinelemeli parametre kestirimi algoritmalarının kararlılık kuramları ile kararlılık analizi
- Tez No: 12845
 - Danışmanlar: DOÇ.DR. MELEK YÜCEL
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Yineli parametre kestirimi, Dizge tanılama, Model referans uyarlamı dizge, Seri-paralel tanılayıcı. Paralel tanılayıcı, Uyarlama algoritması, Asimptotik kararlılık
 - Yıl: 1991
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Sayfa Sayısı: 123
Özet
ÖZET YİNEMELİ PARAMETRE KESTİRİMİ ALGORİTMALARININ KARARLILIK KURAMLARI ±LE KARARLILIK ANALİZİ S. Özgür KOÇ Yüksek Lisans Tezi: Elektrik ve Elektronik Müh. Böl Tez Yönetmeni: Doç. Dr. Melek YÜCEL şubat 1991, 123 Sayfa Bu tezde bazı uyarlamalı sistem tanımlama algoritmaları üzerinde çalışıldı. Yinemeli algoritmaların kararlılık davranışı, algoritmayı tanımlayan denklemlere bir hata sistemi bağlayarak ve positivity kavramıyla Lyapunov'un ikinci metodu uygulanarak araştırıldı. Paralel ve seri-paralel tür algoritmaların gürültülü ve gürültüsüz ortamlarda simulasyonu yapılmıştır. Algoritmaların performansları bu simulasyon programlarının sonuçları kullanılarak karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONVERGENCE ANALYSIS OF SOME RECURSIVE PARAMETER ESTIMATION ALGORITHMS BASED ON STABILITY THEORY APPROACH S. Özgür KOÇ M.Sc.in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Melek YÜCEL February 1991, 123 Pages In this thesis, some adaptive system identification algorithms are studied. The stability behaviour of the recursive algorithms are investigated by associating a homogeneous error system with the equations describing the recursive algorithm and applying the positivity concept and Lyapunov's second method. The parallel and series-parallel types algorithms are simulated in deterministic and stochastic mediums. The performances of these algorithms are compared by the results of the simulation programs. Key words : Recursive parameter estimation, System identification, Model reference adaptive system, Series-parallel identifier, Parallel identifier, Adaptation algorithm, Asymptotic stability. Science Code: 609.02.08 iii