Evaluation of circuit performance of arbitrary connected multiterminal microwave networks
  1. Tez No: 12855
  2. Yazar: B.GÜLSÜN TÜNAY
  3. Danışmanlar: PROF.DR. CANAN TOKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Rasgele Bağlı Çok Portlu Devreler, Bilgisayar Gücü, Bileşik Elemanlar, Dağılmış Elemanlar, Saçınım Parametreleri, Hassasiyet Analizi, Diferansiyel Saçınım Parametreleri, Tellegan Teoremi, Bitişik Devre, Arbitrary Connected Multiport Networks, Computational Effort, Lumped Elements, Distributed Elements, Scattering Parameters, Sensitivity Analysis, Differential Scattering Parameters, Tellegen's Theorem, Adjoint Network
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
RASGELE BA?LANMIŞ COK TERMINALLt MIKRODALGA DEVRELERİNİN PERFORMANS İNCELEMESİ TONAY, Gülsün Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Canan TOKER 128 Sayfa, Şubat 1991 ÖZET / Bu tezde, rasgele bağlantılı ve çok portlu mikro dalga bileşenlerinin bilgisayar destekli analizleri üzerinde çalışılmıştır.“Bağlantılı Saçınım Parametreler Metodu”,“Çoklu Bağlantı Metodu”,“Alt Devre Büyütme Metodu”olarak bilinen birtakım analiz yöntemleri üzerinde durulmuştur. Bu analizler sırasında, bilgisayarın harcayacağı gücün (zaman ve pratiklik olarak) düşünülmesine çalışılmıştır. Mikrodalga devrelerinin sacınım parametreleri gösterimleri, bu parametrelerin diğer parametrelere göre üstün bir takım özellikleri nedeni ile tercih edilmiştir.Yukarıda adı geçen analiz yöntemleri yardımıyla, rasgele bağlanmış devrelerin tasarım parametrelerine göre hassasiyeti üzerinde durulmuştur. Bu çalışmalar sırasında yine saçınım parametreleri kullanılmıştır. Bu analizlerin bazıları, bir mikrodalga yükselteci- sine, bilgisayar programı yardıma ile uygulanmıştır. Sonuçlar“Puff”ismi ile bilinen hazır bir program sonuçları ile karşılaştırılmış ve aynı sonuçlar elde edilmiş tir.
Özet (Çeviri)
EVALUATION OF CIRCUIT PERFORMANCE OF ARBITRARY CONNECTED MULTITERMINAL MICROWAVE NETWORKS TÜNAY, Gülsün Faculty of Engineering Department of Electrical and Electronics Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Canan TOKER 128 Pages, February 1991 ABSTRACT The computer aided analysis of arbitrary connected multiport microwave components are studied in detail. General techniques namely“Connection Scattering Matrix Method”,“Multiple Connection Methods”,“Subnetwork Growth Methods”are introduced and analysis procedure are discussed. During the analysis of networks, a technique to reduce the computational effort is also discussed. S-parameters representation of the microwave network is prefered because of the well known advantages of S-parameters compared to other network representations. -Ill-By means of these methods, sensitivity analysis of arbitrary connected networks with respect to design parameters are also considered. S-parameters are used in this analysis as well. Some of these analysis are applied to a microwave amplifier network by using a computer program. The results are compared to a readily available program called“Puff”and perfect agreement is obtained.