Magnetopolaron in quantum well confinement
- Tez No: 12869
- Danışmanlar: DOÇ.DR. UĞUR ÖZDİNÇER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Polaron, Magnetopolaron, Kuantum Kuyusu, Bağlanma En erjisi, Magnetik Alan, Polaron, Magnetopolaron, Quantum Well, Binding Energy, Mag netic Field
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 31
Özet
KUVANTUM KUYUSU İÇİNDE MAGNETOPOLARON Salem, TANJER Master Tezi -Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Uğur Özdinçer Şubat 1991, 30 Sayfa ÖZET Sabit ve düzgün bir manyetik alan altında iki-boyutumsu optik pola- ronun temel durum özelliği parabolik bir kuvantum kuyusu içinde lokalleşme derecesinin bir fonksiyonu olarak incelenmiştir. Manyetik alanın polaron bağlanma enerjisi üzerindeki katkısı zayıf ve kuvvetli elektron-fonon etkileşme bölgeleri için ayrı ayrı hesaplanmıştır. Kullandığımız model üç boyut için elde edilen sonuçların iki boyut limitine gidildiğinde nasıl bir değişiklik gösterdiğini izlememize olanak vermektedir.
Özet (Çeviri)
MAGNETOPOLARON IN QUANTUM WELL CONFINEMENT Salem, TANJER M.S. Thesis in Physics Department Supervisor Assoc. Prof. Dr. Uğur Ozdinçer February 1991, 30 pages ABSTRACT The ground state property of the quasi-two dimensional optical po- laron in a constant uniform magnetic field is retrieved as a function of the degree. of confinement in a parabolic quantum well. Expressions displaying the enchanc- ing effect of the magnetic field on the polaron binding energy are derived in the seperate extremes of weak-and strong- electron-phonon coupling. The model we adopt allows us the trace how the bulk results conform to those of a strictly two- dimensional magnetopolaron as the dimensionality is reduced from three to two.