Güç santrali ve proje kontrol
Power plant and project control
- Tez No: 128754
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FERİT ATTAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Güç santralı, kombine çevrim, santral konfîgürasyonu, proje yönetimi, proje planlama, proje kontrol. IV, Power plant, combine cycle, plant configuration, project management, project planning, project control
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET Türkiye'deki elektrik enerjisinin durumu, güç santralları çeşitleri ile birlikte kombine çevrim santralı ve konfîgürasyonla rı ele alınmıştır. Bir santral tesisinin inşasında proje yönetim uygulamaları ile proje planlama ve proje kontrol listesinin tanımlan incelenip oluşabilecek problemler kaynaklan ve çözümleri ile incelenmiştir. Bu uygulamalar esnasında da proje kontrol sürecinin görevleri ve sistemi belirtilmiştir. Bu anlatılanların bir güç santralı inşasındaki bazı uygulamaları açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The situation of electrical energy, power plant types, combine cycle plant and ats configurations are examined. Project management tools, project planning, project control list definitions in construction of a power plant are determined with the problems and the solutions that occurs During these applications, the process of project control and its systems are determined. Applications of these tools are examined by giving examples in construction of a power plant