Kayseri yöresinin makrofungusları üzerinde taksonomik araştırmalar
Taxonomic investigations on the macrofungi in Kayseri province
- Tez No: 128913
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GIYASETTİN KAŞIK
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Makrofungus, Flora, Taksonomi, Kayseri, Türkiye, Macrofungi, Flora, Taxonomy, Kayseri, Turkey. II
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 265
Özet
ÖZET Doktora Tezi KAYSERİ YÖRESİNİN MAKROFUNGUSLARI ÜZERİNDE TAKSONOMİK ARAŞTIRMALAR Aziz TÜRKOĞLU Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Gıyasettin KAŞIK 2002, 252 Sayfa Jüri: Prof. Dr. Musa DOĞAN Prof. Dr. Yusuf DURAK Prof. Dr. Ahmet AFYON Yrd. Doç. Dr. Celaleddin ÖZTÜRK Yrd. Doç. Dr. Gıyasettin KAŞIK Bu çalışmada, Kayseri yöresinde farklı lokalitelerden 1999-2001 yıllarında özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında 721 makrofungus örneği toplanmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucunda 2 sınıf, 1 1 takım, 32 familya ve 72 cinse ait 149 takson belirlenmiştir. Belirlenen taksonlardan 12' si Ascomycetes, 137' si Basidiomycetes sınıfına aittir. Literatüre göre belirlenen makrofunguslardan 12 türün Türkiye için yeni kayıt olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PhD Thesis TAXONOMIC INVESTIGATIONS ON THE MACROFUNGI IN KAYSERİ PROVINCE AzizTÜRKO?LU Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Biology Department Supervisor: Assist. Prof. Dr. Gıyasettin KAŞIK 2002, 252 Pages Jury: Prof. Dr. Musa DO?AN Prof. Dr. Yusuf DURAK Prof. Dr. Ahmet AFYON Assist. Prof. Dr. Celaleddin ÖZTÜRK Assist. Prof. Dr. Gıyasettin KAŞIK In this study totally 721 macrofungi specimens have been collected from different localities in Kayseri province between 1999-2001 particularly during the months of autumn and spring seasons. As a result of the field and laboratory studies, 149 taxa belonging to 72 genus 2 classes, 1 1 ordo and 32 families have been identified. 12 of these taxa determined was from Ascomycetes, and the other 137 taxa were belong to Basidiomycetes class. According to present literature on macrofungi flora, 12 species were found to be new records for Turkey.