Kavlaktepe (Orhaniye) civarının jeolojisi ve bölgedeki gabroyik kayaçların dokanak ilişkileri
Geology of Kavlaktepe region (Orhaniye) and contact relationships of gabbro rocks
  1. Tez No: 128931
  2. Yazar: ESRA ALKAZAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SAİT METİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Peridotit ve gabroyik kayaçlar, Dokanak ilişkileri, Kavlaktepe Bindirme Fayı, Ulukışla Grubu, Şarlakdere Fayı. 111, Peridotite and gabbroic rocks, Contact relations, Kavlaktepe Thrust Fault, Ulukışla Group, Şarlakdere Fault. IV
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET KAVLAKTEPE (ORHANİYE) CİVARININ JEOLOJİSİ VE BÖLGEDEKİ GABROYİK KAYAÇLARIN DOKANAK İLİŞKİLERİ ALKAZAK, Esra Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Sait METİN Ocak 2003, 64 sayfa Çalışma alanı içinde farklı kökene sahip kayaçların birbirleri ile dokanak ilişkilerinin belirlenmesi amacıyla yaklaşık 150 km2 lik alanın jeolojik haritası hazırlanmıştır. Harita alanının temelini Niğde Metamorfitleri oluşturmaktadır. Metamorfitlerin üzerine Kavlaktepe bindirme fayı ile Üst Kretase yaşlı kısmen serpantinleşmiş peridotit ve gabroyik kökenli kayaçlar gelmektedir. Ofîyolit seri sunan Ballıktepe ofiyolıti üzerine uyumsuzlukla Alt Eosen yaşlı Evliyatepe formasyonu gelmektedir. Paleosen yaşlı Ulukışla Grubu kayaçlar Evliyatepe formasyonu üzerine Şarlakdere fayı ile yerleşmiştir. Oligo- Miyosen yaşlı Çukurbağ Formasyonu ve Üst Miyosen-Pliyosen yaşlı Çanaktepe çakıltaşı açısal uyumsuzlukla gelmektedir. Pliyosen yaşlı Ürgüp formasyonu, Kuvaterner yaşlı Çatalca konglomerası, Kelerdere konglomerası ve alüvyon diskordanslıdır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY GEOLOGY OF KAVLAKTEPE REGION (ORHANİYE) AND CONTACT RELATIONSHIPS OF GABBRO ROCKS ALKAZAK, Esra Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Geological Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr.Sait METİN January-2003, 64 pages In the study area of 150km2 geological mapping is prepared in order to determine the contact relations of rocks with eachother which have difTere.it origins. Niğde Metamorphics form the base of the study area. Kavlaktepe thrust fault and Upper Cretaceous aged partially serpentinized peridotite and gabbroic originated rocks are observed over the metamorphics. Lower Eocene aged formation is observed with unconformity over the Balhktepe ophiolite which presents ophiolitic serişe. Paleocene aged Ulukışla Group rocks were placed over Evliyatepe formation due to Şarlakdere fault. Oligo-Miocene aged Çukurbağ Formation and upper Miocene-Pliocene aged Çanaktepe gravels observed over then with angular unconformity. Pliocene aged Ürgüp formation, Quaternary aged Çatalca conglomerate, Kelerdere conglomerate and alluvial placed with disconformity.