Çok katlı betonarme sistemlerin deprem kuvvetleri etkisinde davranışlarının incelenmesi
Investigating the behaviour of multistorey reinforced concrete systems under the effects of earthquake forces
  1. Tez No: 128947
  2. Yazar: SELÇUK SOYSÜREN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADNAN KARADUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çok katlı, Deprem, Betonarme, Taşıyıcı Sistem, Zaman Tanım Alanı, Sap2000. 111, Multistorey, Earthquake, Reinforced Concrete, Structural Frame, Time History, Sap2000. iv
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 172
Özet
ÖZET ÇOK KATLI BETONARME SİSTEMLERİN DEPREM KUVVETLERİ ETKİSİNDE DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ SOYSÜREN, Selçuk Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitisü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Dr. Adnan KARADUMAN Mayıs 2002, 155 sayfa Bu tez çalışması ile planı T (Model- 1) ve L (Model-2) geometrik yapısında olan, eşit enkesit alanlarına sahip, 7 ve 15 katlı betonarme taşıyıcı sistemleri, afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelikte verilen elastik tasarım ivme spektrum grafiği baz alınarak Sap 2000 v6. 1 1 de Zaman Tanım Alanı yükü (Time History) ile çözülmüştür. Seçmiş olduğumuz modellerin kat sayısı ve geometrik yapısına göre; etkili olan periyotlar ve modlar, her kattaki maksimum ve minimum deplasman ve dönmeler, her katta x,y,z yönlerindeki global ve lokal koordinat değerleri, etkin olan her mod'daki x,y,z doğrultusundaki deprem kuvvetleri ve momentleri, A ve 1 aksının kesiştiği noktadaki taşıyıcı elemanın her iki modelimiz için her kattaki deplasmanları ve sistemlerimizin her kat için Al burulma düzensizliği, kontrolleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY INVESTIGATING THE BEHAVIOUR OF MULTISTOREY REINFORCED CONCRETE SYSTEMS UNDER THE EFFECTS OF EARTHQUAKE FORCES SOYSÜREN, Selçuk Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Civil Engineering Supervisor : Yrd. Doç. Dr. Adnan KARADUMAN May 2002, 155 pages With this thesis study, 7 and 15 layered reinforced concrete structural frames will be solved with Sap 2000 v6.11 Time History, which has got the plan T (Model-1) and geometrical structure L (Model-2) and those which has got the same width crosssection; in accordence with elastical design acceleration spectrum graphic, will be given in the regulation about the structures and which will be built in the disaster zone. According to the number of layers and geometrical structures of the choosen models; controls of; effective periods and models, the maximum and minimu shifts and rotations for each layer,global and local coordinate values in x,y,z dimensions for each layer, seismic loads and moments in x,y,z dimensions of each effective mode, the shift for each layer of the structural frame in the intersection point of the A and 1 axes of two models, Al twist disorder for each layer will be done.