Poli(vinil klorür) bağlı vic-dioksimlerin Co(II), Ni(II), Cu(II) ve Fe(II) komplekslerinin sentezi ve bazı özelliklerinin incelenmesi
Synthesis and some PVC-bound vic-dioximes complexes of Co(II), Ni(II), Cu(II) and Fe(II)
- Tez No: 128964
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BEDRETTİN MERCİMEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Fenilglioksim, nikel(II), kobalt(II), bakır(II), kompleks, PVC m, Phenylglyoxime, PVC, nichel(ü), copperCQ), cobalt(II), complexes IV
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZET POLİ(VİNİL KLORÜR) BAĞLI yifizDİOKSİMLERİN, Co(II), M(II), Cu(ü) ve Fe(in) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ ve İNCELENMESİ ÇİVRİL, Sultan Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Danışman : Doç. Dr. Bedrettin MERCİMEK Eylül 2002, 72 sayfa Poli(vinil klorür) (PVC) THF içinde ve vic-Dioksim(Fenilglioksim) den yola çıkarak PVC- vic-dioksim ligandı sentezlenmiş ve bu ligandm Co(II), Ni(ü), Cu(II) ve Fe(III) metalleri ile yapmış oldukları kompleksler sentezlenmiştir. Bu komplekslerin yapılan ^-NMR, Magnetik susseptibilite, kütle spektrometresi (MS) elementel ve İR spektral analiz teknikleri ile tayin edilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY SYNTHESIS AND SOME PROPERTIES OF PVC-BOUND yjç-DİOXİMES COMPLEXES OF Co(H), Ni(H), Cu(H) AND Fe(ni) ÇİVRİL,Sultan Niğde University Graduate School of Natural and Aplied Science Departman of Chemistry Supervisor : Doç.Dr. Bedrettin MERCİMEK September 2002, 72 pages Poly( vinyl chloride)(PVC) has been reacted with PHG in THF to form the PVC-PHG complex, which has been characterized by spektroscopic and elemental analyses. PVC-vic- Dioximes has further been reacted with alcoholic solutions of Co(II), Ni(II), and Cu(II) to form the intensely colored PVC-PHG-M(II) complexes. The structures of these complexes have been analyzed by elemental, 'H NMR, MS, Magnetic Susceptibility and IR spectral analysis.