Linear topological structure of spaces of Whitney functions defined on sequences of points
Dizi noktaları üzerinde tanımlı Whitney fonksiyon uzaylarının topolojik yapısı
- Tez No: 129165
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALEXANDER GONCHAROV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Lineer topolojik invariantlar, Whitney fonksiyonları, Diametral dimension. iv, Linear Topological Invariants, Whitney Functions, Diametral Di mension. m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
ÖZET DİZİ NOKTALARI ÜZERİNDE TANIMLI WHITNEY FONKSİYON UZAYLARININ TOPOLOJİK YAPISI Mustafa Zeki Matematik Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Alexander Goncharov Eylül, 2002 Bu çalışmada yakınsak dizi noktaları üzerinde tanmlanmış Whitney fonksiyon uzaylarını ele aldık. Lineer topolojik invariantlar vasıtası ile bu uzayların topolojik yapısını inceledik. Diametral dimensionı kullanarak düzgün türdeki dizi noktaları üzerinde tanımlı sonsuz çoklukta karşılıklı izomorfik olmayan uzaylar bulduk ve bu durum için bileşik invariantların daha kuvvetli olmadığını gösterdik. Bununla beraber, düzgün olmayan kompakt kümeler üzerinde tanımlı Whitney fonksiyon uzayları içinde aynı diametral dimensionu elde ettik.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LINEAR TOPOLOGICAL STRUCTURE OF SPACES OF WHITNEY FUNCTIONS DEFINED ON SEQUENCES OF POINTS Mustafa Zeki M.S. in Mathematics Supervisor: Assist. Prof. Alexander Goncharov September, 2002 In this work we consider the spaces of Whitney functions defined on con vergent sequences of points.By means of linear topological invariants we ana lyze linear topological structure of these spaces.Using diametral dimension we found a continuum of pairwise non-isomorphic spaces for so called regular type and proved that more refined invariant compound invariants are not stronger than diametral dimension in this case. On the other hand, we get the same diametral dimension for the spaces of Whitney functions defined on irregular compact sets.