A Frame for complexity management in graph visualization
Çizge görüntülemesinde karmaşıklığın yönetimi için bir çerçeve çalışma
- Tez No: 129170
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. UĞUR DOĞRUSÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Çizge Çizimi, Bileşik Çizgeler, Bilgi Görüntülemesi, Yazılım Mühendisliği. iv, Graph Drawing, Compound Graphs, Information Visualization, Soft ware Engineering. iii
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
ÖZET ÇİZGE GÖRÜNTÜLEMESİNDE KARMAŞIKLIĞIN YÖNETİMİ İÇİN BİR ÇERÇEVE ÇALIŞMA Burkay Genç Bilgisayar Mühendisliği, Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Assist. Prof. Dr. Uğur Doğrusöz Eylül, 2002 Bu tezde, çizge görüntüleme uygulamalarında karmaşıklık yönetim teknikleri geliştirmek için etraflı ve verimli bir çerçeve çalışması sunuyoruz. Sunulan mi mari birbiriyle ilişkili birden çok çizgeyi yönetme ve çizgeleri yuvalandırma yeti sine sahip olduğu gibi, istenmeyen çizge elemanlarını bulanıklaştırma, dosyalama ve gizleme imkanı da tanımaktadır. Teorik incelemeler, kullanılan veri yapılarının ve bu yapılar üzerine bina edilen operasyonların oldukça verimli olduğunu göstermektedir. Bu yapılar ve operasyonlar bir çizge çizim uygulamasında kul lanılmış ve başarısı ispatlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A FRAMEWORK FOR COMPLEXITY MANAGEMENT IN GRAPH VISUALIZATION Burkay Genç M.S. in Computer Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Uğur Doğrusöz September, 2002 In this thesis we describe a comprehensive and efficient framework for devel opment of complexity management techniques in graph visualization tools. The presented architecture is capable of managing multiple associated graphs with navigation links and nesting of graphs as well as ghosting, folding and hiding of unwanted graph elements. The theoretical analyses show that the involved data structures and operations on them are quite efficient, and an implementation in a graph drawing tool has proven to be successful.