High-gain sampled-data control of interconnected systems
Bileşik sistemlerin yüksek kazançlı örneklenmiş kontrolü
- Tez No: 129209
- Danışmanlar: PROF. DR. M. EROL SEZER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: bileşik sistem, alt sistem, yüksek kazançlı kontrol, ayrışık kontrol, örneklenmiş veri kontrolü, belirsizlik, uyumluluk, durum geribeslemesi, çıktı geribeslemesi iv, interconnected system, subsystem, high-gain control, decentralized control, sampled-data control, perturbation, adaptation, state feedback, output feedback, £# m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET BİLEŞİK SİSTEMLERİN YÜKSEK KAZANÇLI ÖRNEKLENMİŞ KONTROLÜ Haluk Altunel Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Erol Sezer Ocak 2001 Bileşik sistemlerin uyumlu, ayrışık, yüksek kazançlı, örneklenmiş veri geribeslemesi ile kararlılaştırılması incelenmiştir. Yüksek kazanç yönteminin modelleme belirsizliği olan çeşitli sistemlerdeki ana uygulamaları gözden geçirilmiştir. Daha sonra örneklenmiş veri, yüsek kazanç ve ayrışık geribesleme teknikleri bileşik sistemlerin karalaştırılması için birlikte kullanılmıştır, aynı zamanda toplam sistemin eşgüdümü sağlanmıştır. Toplam sistemin sınırları bilinmeyen belirsizliklere karşı sürekli ve örneklenmiş zaman boyutlarında kararlılaştırılabildiği uyum mekanimasının uygulanması ile gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT HIGH-GAIN SAMPLED-DATA CONTROL OF INTERCONNECTED SYSTEMS Haluk Altunel M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. M. Erol Sezer January 2002 Stabilization of interconnected systems using adaptive, decentralized, high-gain, sampled-data controllers is considered. Main applications of high-gain method ology to various systems under modeling uncertainties are reviewed. Then, sampled-data, high-gain and decentralized control techniques are combined to find a solution to stabilization of interconnected systems, while satisfying the overall synchronization of the whole system. It is shown that overall system can be stabilized in continuous and discrete time domains by applying an adaptation mechanism for perturbations with unknown bounds.