Interpolation and extrapolation of scattering results of a canonical geometry
Kuralsal bir geometrinin saçınım sonuçlarının interpolasyon ve ekstrapolasyonu
  1. Tez No: 129217
  2. Yazar: MEHMET R. GEDEN
  3. Danışmanlar: DR. LEVENT GÜREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Matris-Pencü, RKA, açısal ekstrapolasyon. "şg$$$£08£M{ ÜU^J, Matrix-Pencil method, RCS, extrapolation ^^^^SS1^» 111
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
ÖZET KURALSAL BİR GEOMETRİNİN SAÇINIM SONUÇLARININ İNTERPOLASYON VE EKTRAPOLASYONU Mehmet R. Geden Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Dr. Levent Gürel Mayıs 2002 Saçınım alanların hesaplamalarının çok fazla bilgisayar süresini ve hafızasını meşgul ettiği bilinen bir gerçektir. Bu tezde, üstel fonksiyonlar kullanılarak yüksek frekanslarda radar kesit alanı (RKA) modellenmiştir. Prony ve Matris- Pencil yöntemleri kullanılarak üstel modelin parametreleri hesaplanmıştır. Özel olarakta, Matris- Pencil yeterliliğini arttırmak için in değişiklikler yapılmıştır. Her iki yöntemde saçınım çözümlerinde referans kabul edilebilecek bir cisme (tam iletken bir küreye) tatbik edilmiştir. Üstel yöntemlerden farklı olarak Legendre fonksiyonların baz olarak kullanıldığı yeni bir yötemde önerilmiştir. Bu yöntem bistatik RKA hesaplamalarında test edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTERPOLATION AND EXTRAPOLATION OF SCATTERING RESULTS OF A CANONICAL GEOMETRY Mehmet R. Geden M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Dr. Levent Gürel May 2002 It is well-known that calculation of scattered fields at high frequencies is consum ing too much CPU time and memory allocation. The exponential model is used to predict the high frequency values in the radar cross section (RCS) calculation. The Prony's and Matrix-Pencil methods are presented to extract the parameters of exponential model. In particular, the Matrix-Pencil method is modified to in crease the efficiency. Both methods are applied to a reference scatterer (a perfect electrically conducting sphere). Also, a new modelling scheme is proposed using the Legendre-basis functions. This approach is tested in the calculation of the bistatic RCS values.