Universal eprom programmer design
- Tez No: 1293
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Programlama algoritmaları, pP arabağlantı teknikleri. iv
- Yıl: 1987
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
EVRENSEL EPROM PROGRAPILAYICI TASARIMI TANRIDA?, Levent Neşet. Yüksek Lisans Tezi, Elektrik-Elektronik Tez Yöneticisi Doç Dr. Semih BİLGEN Eylül 1987, 108 sahife Bu çalışmada bir EPR0M programlayıcı cihaz tasarlanmıştır. Tasarlanan cihazla kapasiteleri 32 K-Byte'a kadar olan 25 ver 27 serisi EPROM larla onların fonksiyonel eşdeğerleri programlanabilmektedir. Sistem yapısındaki ZBO mikroişlemci ve 32 K-Byte tampon RAM ile bağımsız olarak çalışabildiği gibi RS 232C seri haberleşme kanalı ile başka bir sistemede bağlanabilmektedir, EPROM okuma-kopyalama-programlama mukayese-boş test ve benzer hafıza' işlem komutları Z80 assembly dilinde yazılmış olan yazılımla sağlanmaktadır Tüm donanım v» yazılım yapısı bu çalışmada incelenmiştir. Ayrıca bu tasarım gerçekleştirilmiş ve test edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT UNIVERSAL EPROfl PROGRAHHER DESIGN TANRIDAS, Levent Neşet PÎ. Sc. £n E.E.E. Supervisors Assoc.Prof.Dr, Semih BİLGEN September 1987, 103 pages In "this H. Sc» Thesis, an EPR0P1 programmer device is designed» Although there are many types of EPROfls, the 27 and 25 families chips up to 3Z K-Byte and their functional equivalents can he programmed using this design» A ZBO microprocessor with 32 K-Byte RAP1 buffer for stand-alone operation, a RS 232 C serial I/O port for terminal operation are supported in the system. To implement some useful functions such as EPROR read - copy - program - verify - empty check and similar memory comments, various routines were written in Z80 assembly language* The hardware and software are analyzed in the study. The design is operated and tested. KEY\jjf0RDBi Programming algorithms,^ interfacing techniques. iii