Scattering from an infinite array of L shaped conductors on chiral slab
Chiral dilim üzerine yerleştirilmiş sonsuz dizinli L şekilli iletkenlerden saçılım
- Tez No: 130876
- Danışmanlar: PROF. DR. TUNCAY EGE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: frekans seçici yüzeyler, chiral medya VI, frequency selective surfaces, cbixaljnedia 1 KUflliLO KBKjEZl IV
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET CHİRAL DİLİM ÜZERİNE YERLEŞRİRİLMİŞ SONSUZ DİZİNLİ L ŞEKİLLİ İLETKENLERDEN SAÇILIM ERTURK, Ümit Master Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yöneticisi: Prof. Dr. T. EGE Ocak 2003, 72 sayfa Bu tezde iki boyutlu sonsuz L şekilli iletken eleman dizinlerinden oluşturulan frekans seçici yüzeyi detaylı olarak incelenmiştir. İzotropik chiral dilim problemin enine yapısını değiştirmediğinden dolayı, dielektrik dilim üzerine yerleştirilen FSY'lerin analizinde de kullanılmıştır. Bir chiral ortamda sadece sağ el ve sol el polarizasyonlu düzlemsel dalgalar propagasyon yapabilmektedir. Bu yüzden saçılan elektrik ve manyetik alanların enine bileşenleri chiral dilim içinde sağ el ve sol el dairesel polarizasyonlu, çevreleyen ortamda is TE ve TM Floquet modlan olarak ifade edilmişlerdir. Bu Floquet modlar geometrinin yüklediği periyodlu olma gerekliliğimde sağlamaktadırlar. Bir birim hücre üzerinde Floquet modlann dikgenözelliğinin sınır şartlan ile birleştirilmesi, gelen düzlemsel dalganın bir iletken eleman üzerinde oluşturduğu bilinmeyen akım yoğunluğu cinsinden bir integral denklemini verir. Bir iletken eleman üzerindeki akım yoğunluğunu temel fonksiyonlar ile ifade edilerek sonuçta elde edilen integral denklemi Moment metodu ile çözülür. Bilinmeyen akım katsayıları matris evirmesiyle bulunduktan sonra Chiro- FSY'lerin yansıma ve geçirgenlik katsayıları hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SCATTERING FROM AN INFINITE ARRAY OF L SHAPED CONDUCTORS ON CHIRAL SLAB ERTURK, Umit Supervisor: Prof. Dr. T. EGE January 2002, 72 pages In this thesis, frequency selective surface(FSS) comprised of two dimensional infinite periodic array of L shaped elements printed on an isotropic chiral slab are examined in detail. In the analysis, the modal technique employed in the analysis of FSS printed on a dielectric substrate is used, since the existence of the isotropic chiral slab does not alter the transversal nature of the problem. In a chiral medium only left circularly polarized(LCP) and right circularly polarized(RCP) waves can propagate. Therefore, the transversal components of the scattered electric and magnetic fields are expressed as the infinite sums of LCP and RCP, TE and TM Floquet modes propagating in the chiral slab and in the surrounding medium, respectively. These Floquet modes also satisfy the periodicity requirements imposed by the geometry. Boundary conditions combined with the orthogonal properly of the Floquet modes over a single unit leads to an integral equation for the unknown current indensity induced on a conducting element by the incident plane. The resulting equation is then solved by Method of Moments, thereby expressing the current distribution on a conducting element by means of matrix inversion, the reflection and transmission coefficients of the Chiral-FSS are computed.