Development of a computer-based decision support system for jet grouting
Jet grouting için bilgisayar destekli karar destek sistemi geliştirilmesi
- Tez No: 130877
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HANİFİ ÇANAKÇI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Zemin iyileştirme, grouting, geoteknik, veri bankası ^.SBSsraaa mtm, Ground modification, grouting, geotechnical, databank. IV
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
öz JET GROUTING İÇİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ KARAR DESTEK SİSTEMİ GELİŞTİRİLMESİ MAHMUTLUOĞLU, Barış Yüksek Lisans Tezi, İnş. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Yrd. Doç. Dr. Hanifı Çanakçı Ocak 2003, 95 sayfa“Jet grouting”, geoteknik mühendisliğinde, bir zemin iyileştirme yöntemi ve“grouting”in çok iyi bilinen ve sıklıkla kullanılan bir türüdür. Birçok mühendis, bu sistemin bir bilimden çok bir sanat olduğu görüşündedir. Sistemin başarıyla uygulanması, teknik bilgilerin yanında, yeterli düzeyde deneyime dayanan bilgiye sahip olunmasını gerektirir. Bu nedenle, bu tezde, hem teknik hem de tecrübeye dayalı bilgiler bilgisayar destekli bir 'Karar Destek Sistemi' nde toplanmıştır. Konuyla ilgili çok sayıda kitap, makale, seminer ve benzeri dokümanlar incelenmiş ve en önemli bilgiler toplanmıştır. Konuyla ilgili uzmanlar ve tecrübeli mühendislerle röportajlar yapılmış ve deneyimleri programın veri bankasına transfer edilmiştir. Bu program, bu kadar önemli ve sıkça kullanılan bir zemin iyileştirme yöntemi ile ilgili geniş kapsamlı teknik ve pratik bilgi bankası içermesi nedeniyle, bu konu ile ilgilenen herkes için zaman ve maliyet kazançları sağlayan kullanışlı bir rehberdir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A COMPUTER-BASED DECISION SUPPORT SYSTEM FOR JET GROUTING MAHMUTLUOGLU, Bans M.Sc. in Civil Eng. Supervisor: Assist. Prof. Dr. Hanifi Çacakcı January 2003, 95 pages“Jet grouting”is a ground modification system and a very well known and widely used type of“grouting”in geotechnical engineering. For many engineers, this system is considered to be an art rather than a science. Its successful application requires a great deal of experience besides of technical knowledge. For this reason, in this thesis, both of these technical and experience based knowledge is collected in a computer based 'Decision Support System'. A great number of books, articles, seminars and other documents were examined and very important information were selected. Interviews have been done with experts and experienced engineers in this subject and their experiences were transferred to the databank of the program. This program, for including both of these technical and practical knowledge for such an important and widely used type of ground modification system, for anyone who has an interest in this subject, is a very useful guide which enables savings in both time and cost.