BIN'deki nokta tipleri üzerinde Zdenek Frolik'in yarı sıralaması ve P-noktaları
Zdenek Frolik partial order on the types of points in BIN and P-points
- Tez No: 130888
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SABRİ BİRLİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Zdenek Frolik yan sıralaması, Rudin Keisler yan sıralaması, piN, Stone-Ğech kompaktlama, §X Stone-Ğech kompaktlaması, homojenlik, P-noktalan, filtre, ultrafiltre. 9%&, Zdenek Frolik partial order, Rudin Keisler partial order, piN, Stone-Cech Compactification, PX Stone-Cech Compactification, Homogenity, P-points, filter, ultrafiltres. u
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
oz pIN'DEKİ NOKTA TİPLERİ ÜZERİNDE ZDENEK FROLİK'İN YARI SIRALAMASI ve P-NOKTALARI ÖZSÖYLER, Melike Yüksek Lisans Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Sabri BİRLİK AĞUSTOS 2003, 109 sayfa Bu çalışmada, BiN de homojenlik ve P -noktalan incelenmiştir. Yine bu çalışmada, BiN deki nokta tipleri üzerinde Rudin-Keisler ve Z denek Frolikin yan sıralamasının özellikleri incelenmiştir. Konuyla ilgili olarak filtre ve ultrafiltrelerle ilgili bazı temel tanım ve teoremlerle, $X Stone-Cech kompaktlaması verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ZDENEK FROLİK PARTIAL ORDER ON THE TYPES OF POINTS IN piN AND P-POINTS ÖZSÖYLER, Melike M.Sc. in Department of Mathematics. Supervisor: Asst. Prof. Dr. Sabri BİRLİK August 2003, 109 pages In this study, the homogenity of piN and, P- points are given. In this study, Rudin-Keisler and Zdenek Frolik partial order on the types of points in piN are given. Definitions and theorems of filter and ultrafilter and their properties, the construction of Stone-Cech compactifications of discrete space X are given.