Weibull dağılımlı çevresel yansıma ortamında sabit yanlış alarm oranı (SYAO) sezimi
Constant false alarm rate (CFAR) detection in Weibull clutter
  1. Tez No: 131071
  2. Yazar: TUBA PEKER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MÜCAHİT ÜNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sabit Yanlış Alarm Oranı (SYAO), sezimleme, Weibull dağılım, çoklu hedef, çevresel yansıma geçiş bölgeleri, Constant false alarm rate (CFAR), detection, Weibull distribution, multiple target, clutter edge
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
WEIBULL DAĞILIMLI ÇEVRESEL YANSIMA ORTAMINDA SABİT YANLIŞ ALARM ORANI (SYAO) SEZİMİ Tuba Peker ÖZ Bu çalışmada Sabit Yanlış Alarm Oranı (SYAO) sezimleme tekniklerinin genel yapısı anlatılmış, Optimal Weibull (OW) SYAO, Sıralamalı İstatistik (Sİ) SYAO ve Hücre Ortalamalı (HO) SYAO sezimleme tekniklerinin Weibull dağılımlı çevresel yansıma ortamındaki başarı mları incelenmiş ve karşılaştırmıştır. Sezimleme analizleri tektür ve tektür olmayan ortamlarda asıl hedefin sabit veya Swerling I (yavaş dalgalanan) hedef tipinde olduğu varsayılarak yapılmıştır. Tektür olmayan ortamlar; çoklu hedef içeren ortamlar ve/veya çevresel yansıma geçiş bölgeleridir. Çoklu hedef içeren ortamlar, referans penceresinde asıl hedef dışında başka hedeflerin bulunduğu ortamlardır. Çoklu hedef içeren ortamlarda, fazladan ortaya çıkan hedeflerin sabit güce sahip veya asıl hedefle eşit güce sahip oldukları durumlar incelenmiştir. Çevresel yansıma geçiş bölgeleri, referans penceresi içinde, toplam çevresel yansıma gücündeki büyük değişimlerin yaşandığı bölgelerdir. Analizlerde çevresel yansıma geçiş bölgelerinin yanlış alarm olasılığı üzerindeki etkisi incelenmiştir. Weibull dağılımın şekil parametresinin değişik değerleri için başarım analizleri yapılmış ve karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
CONSTANT FALSE ALARM RATE (CFAR) DETECTION IN WEIBULL CLUTTER Tuba Peker ABSTRACT In this study general aspect of Constant False Alarm Rate (CFAR) detection techniques is presented and the performances of the Optimal Weibull (OW) CFAR, Ordered Statistics (OS) CFAR and Cell-Averaging (CA) CFAR techniques in Weibull clutter are investigated and the results are compared. Detection performance analysis is carried out in homogeneous and nonhomogeneous backgrounds for nonfluctuating and Sweriing I (slowly fluctuating) target models. Nonhomogeneous backgrounds are described as multiple target environments and/or regions of clutter power transition (clutter edge). Multiple target enviroments are such that there is one or more target(s) in the reference window. In multiple target enviroments two situations are investigated; interfering targets have a constant signal to clutter ratio (SCR) and interfering targets have varying power, each time being equal to the power of the main target. Regions of clutter power transition occurs when the total noise power received within a single reference window changes abruptly. Effect of the clutter edge on the false alarm probability is investigated in the analysis. Performance analyses are presented and compared for different shape parameters of Weibull distribution.