Darbeli doppler radarların temelleri ve sinyal işlemci simülasyonu
Fundamentals of pulsed doppler radars and signal processor simulation
  1. Tez No: 131095
  2. Yazar: GÖKHAN KAHRAMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAKUP ÖZKAZANÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Radar, Darbeli Doppler Radarı, Radar Sinyal İşleme, Simulasyon, Radar, Pulsed Doppler Radar, Signal Processor, Simulation
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
DARBELİ DOPPLER RADARLARIN TEMELLERİ VE SİNYAL İŞLEMCİ SİMULASYONU Gökhan Kahraman ÖZ Bu tez çalışması darbeli doppler radarlar üzerine bazı teorik ve pratik çalışmaları kapsamaktadır. Bu çalışmada darbeli doppler radar sistemlerinin çalışma ilkeleri ve yapısı incelenmiştir. Gönderilen dalga özellikleri, hedef özellikleri ve ortam özelliklerinin hedef tespitine etkisi teorik olarak incelenmiş ve bir sinyal işlemci yapısı farklı senaryolar üzerinden bilgisayar simulasyonu ile gerçekleştirilmiştir. Simulasyonda orta PRF'te çalışan radar sinyal işlemci yapıları temel alınarak bir sinyal işlemci modeli oluşturulmuş ve ara frekansa indirilmiş sinyalden hedef yerinin ve hızının belirlenmesine kadar geçen süreç modellenmiştir. Söz konusu çalışmaların ardından, bir radarın hedef tespitine etki eden parametreler simulasyonla incelenerek sonuçlar ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
FUNDAMENTALS OF PULSED DOPPLER RADARS AND SIGNAL PROCESSOR SIMULATION Gökhan Kahraman ABSTRACT This thesis includes some theoretical and practical studies on“Pulsed Doppler Radar”. Fundamental principles and structure of pulsed doppler radars are presented. A signal processor simulator is developed modelling basic parameters of signal structure, target and propagation environment. Simulation program is based on a medium PRF signal processing structure and the process from the signal at IF frequency to the detection of the target is modelled. Moreover, the parameters that effect target detection of the radar system are analysed and results are presented.