Kazıklı temellerin analitik yöntemlerle statik ve betonarme çözümleri
Structural and reinforced concrete solutions of pile foundations with analitical methods
  1. Tez No: 131209
  2. Yazar: ÖZLEM ÇALIŞKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET TUNCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Düşey ve Yatay Yüklü Tek ve Grup Kazıklar, Yatak Katsayısı, Kazıklı Temellerin Tasarım Esasları, Vertical and Lateral Loaded Single and Group Piles, Subgrade Reaction, The Principles of Design of the Pile Foundations
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 249
Özet
Kazıklı temeller, elverişsiz zemin koşulları altında üst yapı yükünün zemine güvenli bir şekilde iletilmesini sağlamak amacı ile günümüzde oldukça fazla kullanım alanına sahiptir. Yatay ve düşey yükler altında kazıklı temellerin davranışlarının tespiti için bir çok yöntem geliştirilmiştir. Kazıklı temellerin dizaynı; bu çözüm yöntemlerindeki kabullere, mühendislik muhakemesindeki doğru yaklaşımlara ve karmaşık hesapların rahatlıkla yapılmasını sağlayan bilgisayar programı sonuçlarına bağlı olarak yapılmaktadır. Bu çalışmada, literatür kısmında yatay ve düşey yüklü kazık ve kazık gruplarının davranışları incelenmiştir. Çalışmanın uygulama kısmında SAP 2000 Yapı Analiz programı kullanılarak tek kazık çözümleri yapılmıştır. Son kısımda ise çözülen örneklerin neticesinde ulaşılan sonuçlar irdelenerek verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Pile foundations are commonly used to transmit the superstructure's load to the soil safely in the case of unsuitable soil conditions in modern days. Lots of methods were developed to fix the behavior of pile foundations under lateral and vertical loads. Design of pile foundation is made based on the acceptance of these solution methods, the reasonable approximation of engineering judgments, and the computer program results solving the complex problems easily. In the literatural part of this study, the behavior of lateral and vertical loaded piles and pile groups are investigated. In the practical part of this study, the single piles are solved by using SAP 2000 Structural Analysis Program. In the conclusion part of this study, same results are given by using solved examples.