Numerical simulation of the 2-D steady transonic potential flow including the non-isentropic formulation
  1. Tez No: 13216
  2. Yazar: NASSİF E. HAMATİ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ÜNVER KAYNAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: transonic potential flow, approximate factorization, relaxation
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
ÖZET İKİ BOYUTLU ZAMANLA DE?İŞMEYEN TRANSONİK POTANSİYEL AKIMIN İZANTROPİK OLMAYAN FORMÜLASYONLA SAYISAL MODELLENMESİ Hama ti, Nassif E. Yüksek Lisans Tezi, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. ü. Kaynak Şubat 1991, 122 Sayfa Herhangi bir kanat profilinin çevresindeki iki boyutlu transonic akım alanında, zamana bağlı olmayan konservatif tam potansiyel denklemini çözmek için bir bilgisayar programı {NIFPE} hazırlandı. Denklemleri çözmek için bir yaklaşık çarpanlara ayırma yöntemi kullanıldı. Bu metodun bu tür akım alanları için en gelişmiş ve en verimlisi olduğu kanıtlandı. Denklemleri fiziksel koordinatlardan çözümsel koordinatlara dönüştürmek için genel eğrisel koordinat sistemi kullanıldı. Eliptik bir ağ üretici {O-tipi} kullanıldı. Euler çözümlerini elde etmek için gereken zamanın çok küçük bir parçasında Euler denklemini modellemek ve böylece hızlı ve ekonomik bir tasarım programına sahip olmak için izantropik olmayan formülasyon kullanıldı. Anahtar kelimeler : Transonik potensiyel akım, çarpanlara ayırma, gevşeme. Bilim Kodu: 618.01.01 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NUMERICAL SIMULATION OF THE 2-D STEADY TRANSONIC POTENTIAL FLOW INCLUDING THE NON-ISENTROPIC FORMULATION Hamati, Nassif E. M.S. in Aeronautical Eng. Supervisor: Associate Prof. Dr. ü. Kaynak February 1991, 122 pages A computer code {NIFPE} is prepared to solve the Steady Conservative Full-Potential Equation, for a 2-D transonic flow field around an arbitrary airfoil. An Approximate Factorization method is used to solve the governing equations. This method proved to be the most developed and efficient one for this type of flow fields. A general curvilinear coordinate system is used to transform the governing equations from physical to computational domain. An elliptic type grid generator is used {O-type} around an airfoil. formulation is utilized in order to simulate Euler equation solutions in just a fraction of the computer time required by the Euler equations. Thus, having a fast and economical design code was produced.