203 mm topçu mühimmatının tugay kolordu ordu ve kara kuvvetleri lojistik komutanlığı stok seviyelerinin tespiti
Determination of the stock levels of 203 mm artillery munitions in brigade corps army and logistics commands
- Tez No: 132978
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL ERDEM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Savunma ve Savunma Teknolojileri, Defense and Defense Technologies
- Anahtar Kelimeler: Periyodik gözden geçirme modeli, Stok düzeyleri, Maksimum stok miktarı, Servis düzeyi, Gözden geçirme süresi, Talep değişkeninin dağılımı. ıı, Periodic review model, Stock levels, Maximum inventory level, Service level, Review period, Demand distributions. Ill
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kara Harp Okulu Komutanlığı
- Enstitü: Savunma Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Harekat Araştırması Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET Bu çalışmada 1 nci Ordu dikkate alınmak suretiyle Tugay (Kıta yükü mühimmat) seviyesinden başlanmak üzere Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına kadar olan mühimmat depolarında bulundurulması gereken 203 mm topçu mühimmatı miktarları, Kara Kuvvetleri Komutanlığının mühimmat ikmal sistemi için uyguladığı periyodik gözden geçirme sistemine göre, tespit edilmiştir. Çalışma iki aşamada gerçekleştirilmiştir. Birinci aşamada öncelikle Kara Kuvvetlerinin yapısı göz önünde bulundurularak stok maliyetleribelirlenmiş, daha sonra en düşük toplam stok maliyetini verecek gözden geçirme süresi ve maksimum stok miktarı talep dağılımı ile ilgili kesin bilgi olmayışı nedeniyle üç farklı dağılım için (Normal, Üçgen, Poisson) hesaplanmıştır. ikinci aşamada ise.Kolordu Mühimmat Bölüklerinden başlayarak, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına kadar tüm depolar göz önüne alınarak bu depolarda bulundurulması gereken stok seviyeleri belirli bir servis düzeyi sağlanacak şekilde tespit edilmiştir. Bu tez çalışmasıyla Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı mühimmat ikmal sistemi için bir stoklama politikası önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, the optimum stock levels for 203 mm artillery ammunition are determined for all warehouses contained in 1st Army Division. These warehouses cover the warehouses of all levels, starting from Brigade warehouses to Army Logistic Commandant warehouses. In the process of determining the optimum stock levels, periodic review model is employed. This thesis consists of two steps. In the first step, all relevant costs of inventory are determined. By employing periodic review model, methods for determining the review period and the maximum inventory level are discussed. Specifically, the optimum review periods and the maximum inventory levels are determined for each assumed distributions, namely the Triangular, Normal and Poisson distributions. In the second step, necessary inventory levels to satisfy a set of service levels for all warehouses involved are determined. With this thesis a stock policy for Army Logistics Commandant ammunition supply system is proposed.