Tasarım desenleri ile kalıcılık çerçevesi modellenmesi
Modelling persistence framework with design patterns
  1. Tez No: 134460
  2. Yazar: BARIŞ ULU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. N. YASEMİN TOPALOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yeniden kullanım, tasanmın yeniden kullanımı, tasanm desenleri, uygulama çerçeveleri, Reuse, reuse of design, design patterns, domain-oriented framework
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
VI ÖZET TASARIM DESENLERİ İLE KALICILIK ÇERÇEVESİ MODELLENMESİ ULU, Banş Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. N. Yasemin TOPALOĞLU Şubat 2003, 103 sayfa Bu tezde, günümüz yazılım dünyasında hızla yaygınlaşan tasarım desenlerinin yapılan ve bu desenler bir araya getirilerek ortaya çıkanlan yazılım çerçevelerinin alan- bağımlı uygulamalarda uygulama çerçevesi olarak kullanırdan ele alınmıştır. Tasanm desenleri, sıkça karşılaşılan veri-nesne uyumsuzluğuna çözüm olacak şekilde, bu çözümden yola çıkılarak elde edilen uygulama çerçevesi de nesneler ile veriler arasındaki kalıcılık katmanını sağlamak ve kullanıcılan veri deposu işlemlerinden uzak tutabilmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
VIII ABSTRACT MODELLING PERSISTENCE FRAMEWORK WITH DESIGN PATTERNS ULU, Bans MSc in Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. N. Yasemin TOPALOGLU February 2003, 103 pages In this thesis, the design patterns that have been recently very popular in software community and the design and usage of domain-oriented software frameworks that are generated by implementing these patterns are studied. The design patterns are used for creating a solution to object-data mismatch of today's common designs. The result of this solution to this mismatch is the software framework generating a persistance layer between data logic and the object logic that prevents the user from intervention.