Rize ili ve çevresinde gelişen bazı eğrelti otlarının (Pteridophyta) sistematiği
Some of ferns (Pteridophyta) of the Rize province and its environs
  1. Tez No: 134522
  2. Yazar: SİNEM KURAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ATAKAN SUKATAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Takson, eğrelti, flora, Türkiye, Taxon, ferns, flora, Turkey
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
V ÖZET RİZE İLİ VE ÇEVRESİNDE GELİŞEN BAZI EĞRELTİ OTLARININ (PTERIDOPHYTA) SİSTEMATİĞİ KURAL, Sinem Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi; Doç. Dr. Atakan SUKATAR Mart 2003, 58 sayfa Bu tezde, Rize ilinin batısında yayılış gösteren Equisetopsida ve Filicopsida sınıflarına ait bazı eğrelti taksonları çalışılmıştır. Çalışmamızda Equisetopsida sınıfından 3, Filicopsida sınıfından 17 olmak üzere toplam 20 tür tayin edilmiştir. Bunlardan Filicopsida sınıfına ait olan Athyrium distentifolium Tausch Rize ili için ilk kez rapor edilmiştir. Tayin edilen türlerin taksonomisi ve genel özelikleri ayrıntılı olarak belirtilerek Türkiye'de ve Rize'de elde edilen sonuçlar bir tablo halinde sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT SOME OF FERNS (PTERIDOPHYTA) OF THE RIZE PROVINCE AND ITS ENVIRONS KURAL, Sinem MSc in Biology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Atakan SUKATAR MARCH 2003, 58 pages In this thesis, some Equisetopsida and Filicopsida taxa distributed in the western part of the Rize province and its environs were investigated. In our study, a total of 20 species have been determined. 3 of which the belong to Equisetopsida and 17 to Filicopsida. Athyrium distentifolium Tausch (Filicopsida) is a new record for the province. Taxonomy and general properties of the determinated species were given in detail and results from Turkey and Rize were given as a table.