Sezgisel fuzzy topolojik uzaylar ve altuzaylar
Intuitionistic fuzzy topological spaces and subspaces
  1. Tez No: 134524
  2. Yazar: BAHAR ÇELİK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OYA ÖZBAKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Sezgisel fuzzy topolojik uzay ve alt uzay, sezgisel fuzzy nokta, sezgisel fuzzy q-komşuluk, sezgisel fuzzy kuvvetli yan- açık küme ve sezgisel fuzzy kuvvetli yan-iç, Intuitionistic fuzy topological space and subspace, intuitionistic fuzzy point, intuitionistic fuzzy q-neighborhood, intuitionistic fuzzy strongly semi-open set, intuitionistic fuzzy strong semi-interior
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
V ÖZET SEZGİSEL FUZZY TOPOLOJİK UZAYLAR ve SEZGİSEL FUZZY ALT UZAYLAR ÇELİK, Bahar Yüksek Lisans Tezi Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Dç. Dr. Oya ÖZBAKIR Şubat,2003, 56 sayfa Bu tez esas olarak altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tez konusu tanıtılmış, ikinci bölümde ise tezin daha kolay anlaşılması için bazı temel tanımlara ve teoremlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde de, sezgisel fuzzy topolojik uzayın tanımı verilmiştir. Bu uzayla ilgili karakterizasyonlar ve özellikler üzerinde durulmuştur. Dördüncü bölümde sezgisel fuzzy topolojik uzaylardaki sezgisel fuzzy nokta ve komşuluk yapılan tanımlan ile bunlarla ilgili özellikler verilmiştir. Beşinci bölümde sezgisel fuzzy alt uzay tanımı verilmiştir. Sezgisel fuzzy alt uzaylarla ilgili karakterizasyonlar ve özellikler incelenmiştir. Altıncı bölümde sezgisel fuzzy topolojik uzaylarda tarafımızca sezgisel fuzzy kuvvetli yan-açık (yan-kapalı) küme ve sezgisel fuzzy kuvvetli yan-iç (yan-kapanış) tanımlan yapılmış ve bunlarla ilgili teoremler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT INTUITIONISTIC FUZZY TOPOLOGICAL SPACES AND INTUITIONISTIC FUZZY SUBSPACES CELIK, Bahar MSc İn Mathematics Department Supervisor: Assistant Prof. Dr. Oya OZBAKIR This thesis essentially consists of six chapters. In the first chapter, the subject of the thesis is introduced. In the second chapter, some basic theorems and definitions are given to make the thesis be understandable. In the third chapter, the definition of the intuitionistic fuzzy topological space is given. The characterizations and the properties concerned with this space are mentioned. In the fourth chapter, the definitions of intuitionistic fuzzy point and neighborhood in the intuitionistic fuzzy topological space are given. In the fifth chapter, the definition of intuitionistic fuzzy subspace is given. The characterizations and the properties concerned with intuitionistic fuzzy subspace are examined. In the sixth chapter, the definitions of intuitionistic fuzzy strongly semi-open (semi-closed) set and intuitionistic fuzzy strongly semi- interior (semi-closure) are made. The basic theorems concerned with these definions are examined.