Sezgisel anlamda açıklık derecesi
Gradation of opennes in the intuitionistic sense
- Tez No: 169110
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SADIK BAYHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fuzzy sete, fuzzy topological spaces, fuzzy continuous, intuitionistic sets, intuitionistic fuzzy topological spaces, intuitionistic fuzzy continuous, gradation of opennes, intuitionistic gradation of opennes, gradation preserving map
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Dört bölümden oluşan bu çalışmada sezgisel anlamda açıklık dereceleri ve bununla ilgili temel tanım ve özellikler incelendi. Birinci bölümde belirtisiz kümeler ve belirtisiz topolojik uzaylara değinilmiş, belirtisiz nokta ve belirtisiz süreklilik kavramları tanıtılmıştır. ikinci bölümde sezgisel belirtisiz küme kavramı ve buna bağlı olarak sezgisel belirtisiz topolojik uzaylar, sezgisel belirtisiz süreklilik kavramları ve bu kavramlarla ilgili temel bazı özellikler verilmiştir. Üçüncü bölümde açıklık derecesi ile ilgili temel tanım ve özellikler, bu tanıma bağlı olarak belirtisiz alt uzay, derece koruyan dönüşüm tanımları ve temel özellikleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde sezgisel anlamda açıklık derecesinin tanımı ve bazı temel özellikleri ile bu tanıma bağlı olarak belirtisiz alt uzay ve derece koruyan dönüşüm tanımları ve temel özellikleri incelenmiştir. Anahtar KelimelenBelirtisiz Kümeler, Belirtisiz Topolojik Uzaylar, Belirtisiz Süreklilik, Sezgisel Kümeler, Sezgisel Belirtisiz Topolojik Uzaylar, Sezgisel Belirtisiz Süreklilik, Açıklık Derecesi, Sezgisel Açıklık Derecesi, Derece koruyan Dönüşümler.
Özet (Çeviri)
In this work, which is dividen into four chapters, described collection of studies on intuitionistic gradation of opennes. The first part of this study presents some general definitions and theorems related to fuzzy sets, fuzzy topological spaces, fuzzy points and fuzzy continuity. In the second part, the concept of intuitionistic fuzzy sets, intuitionistic fuzzy topological spaces and intuitionistic fuzzy continuity are given. In the third part, the fundamental definition and properties of gradation of opennes and gradation preserving maps are studied. Finally in the last part, intuitionistic gradation of opennes and gradation preserving maps are studied.